21. listopadu 2008 • 19:50

Liberecký obrat dokonal Pletka

Autor: Vladimír Škaloud
TOP VIDEA
Plzeň - Mladá Boleslav: Viktoria přidává třetí zásah, na přední tyči uklidil míč do sítě Chorý
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Liberec se pořádně zvedá. Vyhrál podruhé v řadě, po Slavii navíc sestřelil další tým z elitní trojice. Litvínov naopak musel strávit druhou porážku za sebou, Reichlova parta dopadla po sérii šesti vítězství tvrdě na zem.



Do konce zápasu schází necelých dvanáct minut, hosté hrají přesilovku. Trávníček mezi kruhy sestřeluje Nedorosta, ale už je pozdě, liberecký útočník stačí vystřelit.

Gólman Hübl puk jen vyráží a Václav Pletka ho pohodlně zasune za brankovou čáru. „Nebylo to těžké,“ usměje se šťastný autor vítězné trefy.

Souhrn 24. kola extraligy najdete zde ›››

„Měl jsem to sice na bekhend, ale dával jsem to prakticky do prázdné brány.“ Obrat byl dokonán, Liberec si už vítězství pohlídal.

Domácí přitom vstupovali do třetí třetiny s náskokem, byť minimálním. I když fanoušci čekali na první gól bez deseti sekund čtyřiatřicet minut, nejdéle v této sezoně.

Do té doby divákům zima zalézala za nehty, oba týmy je jen zřídka přiměly k prokrvení dlaní potleskem. Jinak celkem svižné partii scházely střelba a přesnost, tudíž i šance. Bezgólové trápení utnul po bleskovém výpadu elitní domácí formace do rozhozené liberecké obrany až Lukeš.

Právě on se však hrubkou při rozehrávce nechtěně podepsal pod vyrovnávací gól Liberce. „To byl hodně důležitý moment,“ posteskne si Jiří Šlégr.

„Soupeře postavil na nohy, nás srazil.“

HLASY TRENÉRŮ
Petr Rosol (Litvínov):
"Nemluví se mi moc dobře. Naši hráči si po pár vyhraných zápasech mysleli, že každý soupeř se porazí sám. Ale tak tomu bohužel není a já si myslím, že přesto, že Liberec hrál docela dobře v obraně, tak my jsem soupeři přinesli tři body na zlatém podnose."

Filip Pešán (Liberec):
"Utkání nebylo pro oko diváky asi nejpohlednější, hrál se úporný hokej. My jsme přijeli samozřejmě s defenzívní taktikou, protože je něco jiného hrát na půdě takhle ofenzívně kvalitního soupeře jako je Litvínov. V opačném případě by to byla sebevražda. Z naší strany však ta víra v tuto taktiku slavila úspěch."
Litvínovský nápor už nebyl nic platný. Posledních deset minut sice přitlačili Tygry před Hniličku, tlak vystupňovali při dvou přesilovkách, ale aspoň prodloužení si vynutit nedokázali.

Po slibně rozehrané partii ve Znojmě ztratil Litvínov další zápas.

„Nedělal bych z toho tragédii,“ tvrdí Jiří Šlégr. „Samozřejmě nás porážky mrzí, oba zápasy jsme měli zvládnout, prohráli jsme si je prakticky sami. O nějaké krizi ale nechci hovořit, proč bychom se sami měli dostávat pod tlak.“

Za dvěma výpadky podle Šlégra není ani nemístné sebevědomí týmu.

„Nějaká pohoda v mužstvu samozřejmě byla, ale neřekl bych, že někdo létal v oblacích,“ míní zkušený obránce.

„Alby (Reichel) si k tomu řekl svoje hned po zápase, ale musíme se dívat dál. Dobré týmy třikrát po sobě neprohrávají. S tím musíme jet v neděli do Pardubic a tam se o výsledek porvat,“ burcuje majitel zlatého hattricku.


Litvínov - Bílí Tygři Liberec 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)


Branky a nahrávky:
34. Lukeš (Reichel) - 46. Podkonický (Jiruš), 49. Pletka (Nedorost, Jiruš).
Rozhodčí
: Homola - Čech, Dřínovský.
Vyloučení: 5:5.
Využití: 0:1.
Diváci
: 5118.

Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Punčochář, Walter, Skuhrovec, Vobořil - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - J. Černý, Branda, Trávníček - Zíma, Heinisch, Bahenský.
Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Liberec
: Hnilička - J. Moravec, Jiruš, Žabka, Zíb, Modrý, Hunkes, Harant - Nedorost, P. Nedvěd, Pletka - Podkonický, Kašpařík, Šimánek - Klimenta, Plodek, Víšek - Pabiška, Blatný, Šachl.
Trenéři: Pešán, J. Nedvěd st. a Kapoun.

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud