Michal Koštuřík
21. listopadu 2008 • 19:25

Krutý konec zlínské série

TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Růža Růža,“ skandovali pardubičtí fandové. Neoslavovali kouče Slavie, nýbrž jednadvacetiletého gólmana Moelleru. Ten vychytal výhru ve Zlíně a připravil soupeře o primát.



Venerův výběr prohrál poprvé na domácím ledě po základní hrací době. Drtivě. A zaslouženě.

Zlínu to nešlo. Upracované kombinace, váhavá střelba a obří hrubky v defenzivě. To „zdobilo“ partu, na podzim zvyklou své hosty přehrávat. Najednou střih – a trápení jako hrom.

Kompletní 24. kolo extraligy najdete zde ›››

Obvyklí hrdinové se museli sklonit před pardubickým brankářem Martinem Růžičkou a jeho schopnými parťáky v útoku. „Růžička podal výborný výkon,“ uvedl asistent Jiří Seidl.

Mladík zůstal po závěrečné siréně na ledě a dělal představení pro hlouček pardubických příznivců. Přikládal si dlaň k uchu, tleskal a v pokleku děkoval za podporu.

„Tohle dělám, když se mi povede zápas,“ vysvětlil. Už během hry fanouškům děkoval zdviženou holí.

Těžkopádní zlínští beci se včera naopak předháněli v tom, kdo připraví soupeři lepší palebnou pozici. Bořuta, Galvas, Lučka… I tyhle podpisy jsou pod trefami vítězů, kteří velkorysými nabídkami nepohrdli.

„My jsme hráli, oni dávali góly,“ shrnul útočník Bedřich Köhler, jediný střelec poražených.

Hlasy trenérů
Zdeněk Venera (Zlín):
"Pardubice vyhrály zaslouženě. Hosté trestali všechny naše chyby a dnes jsme jich udělali opravdu dost. Na jeden gól jsme potřebovali přes čtyřicet střel. Máme úzký okruh hráčů, kteří jsou schopni dát branku. A pokud se jim nedaří, tak nemůžeme myslet na to, že v zápase uspějeme. Naše produktivita je v posledních zápasech velmi nízká. Bylo nám jasné, že jednou porážka v domácím prostředí přijde."

Jiří Seidl (Pardubice):
"Začátek utkání byl pro nás velmi důležitý. Zlín si vytvořil na začátku tlak a šance, ale zvládli jsme to. Potom bylo důležité, že jsme slušně forčekovali a donutili jsme domácí dělat chyby. I když zápas vypadal za stavu 4:1 pro nás jako rozhodnutý, měli jsme problémy se zlínskými přesilovkami a brejky. O utkání definitivně rozhodla až pátá branka."

Hosté hráli s lehkostí, v zakončení byli nekompromisní. Třemi zásahy do 25. minuty vyhnali z brány mladíka Sedláčka. Stvrzenku na jeho kvapný odchod z brány mu vydal uzdravený Cetkovský, který pálil pohotově z mezikruží. Už předtím doťukl Pucherův blafák do prázdné klece Ondřej, Pivkovu rychlou nahrávku poslal do sítě Tvrdík.

Podobně přesně stříleli také Starý a znovu Ondřej. „Padalo nám to tam. Musím to zaklepat. Jen tak dál,“ zaťukal Růžička na stěnu.

A to ještě Pivko neproměnil trestné střílení za Galvasův faul na Puchera. Na Biegla se rozjel od mantinelu, ale brankáře neobelstil. „Zezačátku to byla dřina. Až gólem na 4:1 jsme soupeře utlumili,“ mínil Lašákův zástupce.

„Věděli jsme, že Zlín doma vůbec body neztrácí. A kdyby nás porazil, tak se na nás dotáhne,“ upozornil mladý gólman.

Poraženým nepomohl ani útočník Rytnauer, který má v klubu vyřízený střídavý start z Jihlavy. Zlínu odešla střelba, v posledních dvou kolech skóroval výběr RI Okna jedinkrát. A v tabulce klesá.

„Musíme v neděli v Boleslavi získat ty body zpátky. To znamená, že si jedeme pro výhru,“ prohlásil nejlepší střelec mužstva Köhler.

„Bylo jasné, že nemůžeme doma vyhrávat donekonečna. Jednou to přijít muselo. Je nějak hodně gólmanů, kterým se proti nám daří. Asi už to nebude jen v nich. Naše produktivita je bídná,“ přiznal trenér Zdeněk Venera.


RI Okna Zlín - Moeller Pardubice 1:5 (0:2, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 31. Köhler (Hamrlík, Galvas) - 3. Ondřej (Pucher), 12. Tvrdík (Pivko), 25. Cetkovský (Rákos, Radil), 34. Starý (Pucher), 44. Ondřej.
Rozhodčí: Turčan - Kreuzer, Polonyi.
Vyloučení: 8:11.
Využití: 1:1.
Diváci
: 4164.

Zlín: Sedláček (25. Biegl) - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Bořuta, Linhart - Balaštík, Leška, Köhler - Kubiš, Kollár, Rachůnek - M. Pšurný, Balán, Andrašovský - Rytnauer, Matějka (26. Záhorovský), F. Čech.
Trenéři Venera, Rost. Vlach a Hrazdíra.

Pardubice
: M. Růžička - Píša, Čáslava, Snopek, Štrbák, Nakládal, Havíř, Šeda - Cetkovský, Pucher, Ondřej - Tvrdík, Divíšek, Pivko - Jan Kolář I, Koukal, Starý - Klejna, Radil, Rákos. Trenéři V. Sýkora a Seidl.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud