20. listopadu 2008 • 19:27

Pech potrestal minelu

Autor: Miroslav Grossmann
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Šedesát minut dřeli, tlačili se do brankoviště, měli šance. Ale gól dali jediný. Když přišlo prodloužení, proměnili Karlovarští první velkou šanci.



Michal Broš a Václav SKuhravý
Michal Broš a Václav SKuhravý



Lukáš Pech se objevil zapomenutý mezi kruhy a využil přihrávku obránce Němce zpoza branky. Puk proletěl kdesi skrz padajícího brankáře Pöpperleho a Vary získaly druhý bod.

Hlasy trenérů
Mikuláš Antonik (Karlovy Vary):
"Bylo to důrazné utkání, které nebylo z těch nejkrásnějších. Sparta ale hrála velice aktivně a forčekovala. My jsme se snažili hrát taky důrazně. Zápas ozdobily výkony obou brankářů. Jsme šťastní, že se nám podařilo dát v prodloužení gól a urvat dva body na naši stranu."

Marian Jelínek (Sparta):
"Byl to více úporný a bojovný zápas, než kolik pobral hokejové krásy. Oba týmy se nacházejí ve vodách, kde asi nechtějí být, takže to bylo vidět i na hře. Po první třetině jsme prohrávali, i když jsme nehráli až tak špatně. Ve druhé třetině jsme vyrovnali, přestože jsme hráli třikrát v oslabení. Ve třetí třetině byla vidět opatrnost z obou stran. V prodloužení soupeř využil svou první šanci a zaslouženě vyhrál. S Vinogradovem jsme byli spokojení. Nastoupil poprvé a nezklamal."
Byla to akce, jakých je spousta. Aspoň Energie jich včera měla opravdu dost. Jenže tahle z druhé minuty prodloužení skončila pro domácí sladkou tečkou. Hráči byli usazení v pásmu Sparty, Ondřej Němec zavážel puk za branku a chystal se přihrát. V tom sparťanský obránce Jan Hanzlík zapomněl mezi kruhy na Lukáše Pecha. A ten rozhodnul.

„Uvolnil jsem se přes obránce, Ondra mi hodil puk. Skákal, tak jsem do toho plácnul. Ani nevím, jak jsem to trefil, a propadlo to tam,“ líčil poslední okamžiky zápasu střelec.

Brankář Tomáš Pöpperle absolutně netušil, kam rána půjde. Všiml si, že Pechovi nesedla. „Tím to bylo horší a někudy mi to propadlo,“ litoval brankář.

Spartě zůstal jen bod, Vary braly dva. Byla to jejich třetí domácí výhra v řadě. To je slušná vzpruha proti nepříliš povedenému začátku sezony.

Přesto mohlo být pro domácí ještě lépe. Nebyli úplně daleko od tříbodového zisku. Stačilo dát některou z dalších šancí. Třeba Melenovský nastřelil tyčku. Nebo ve 47. minutě vytvořil Skladaný s Pechem před Pöpperlem závar, že se diváci už téměř radovali z gólu.

Nebo by stačilo, kdyby Sparta nedala kuriozní vyrovnávací gól. Netík nejprve neproměnil tutovou šanci a za okamžik znovu zblízka střílel na Mensatora.

Ten vyrazil puk nad sebe a začal boj o to, kdo ho rukama dostane ze vzduchu do své moci. Kotouč nakonec skončil kupodivu v brance. A rozhodčí se jeli poradit s videem.

„Bál jsem se, že jsem to trefil rukou a neuznají mi to. Ale minul jsem to a byl to regulérní gól. Měl jsem hodně šancí a nakonec tam spadne jen takováhle mrcha,“ ulevil si Netík.

Sparta představila novou posilu, Rusa Vasilije Vinogradova. Dvacetiletý obránce přišel do týmu Pražanů z druholigového Jindřichova Hradce na střídavý start. V minulé sezoně hrál druhou nejvyšší ruskou soutěž.

„Zvláště po zranění Marka Černoška máme trochu problémy s obránci,“ přiznal asistent trenéra Marian Jelínek.

„Zajímáme se o mladší obránce z nižších soutěží a tohle je jeden z nich. Nezklamal, je v Čechách pár měsíců a myslím, že se od něj nedalo víc čekat. Byli jsme s ním spokojeni,“ uvedl Jelínek. Je pravděpodobné, že se v sestavě Holešovických ještě objeví.


Energie Karlovy Vary - Sparta Praha 2:1 v prodl. (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)


Branky a nahrávky: 13. Skuhravý (Dobroň), 62. Pech (Němec) - 26. Netík (Jan Hanzlík).
Rozhodčí: Hodek - Čížek, Prchal. Vyloučení: 3:6. Bez využití.
Diváci: 2960.

Sestavy:
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Čutta, Mudroch, Řezníček, Němec, Jiří Hanzlík, Prošek, Duben - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Sailer - Dej, Pech, Skladaný - Zucker, Jakub Bauer, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.

Sparta Praha: Pöpperle - Ptáček, Gulaši, Vykoukal, Jan Hanzlík, L. Procházka, Jerofejevs, Vinogradov - D. Výborný, Broš, Kratěna - Ton, Langhammer, Netík - Melichárek, Koreis, Hromas - Mrňa, Krätzer, Látal. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud