20. listopadu 2008 • 12:00

Padne Brückner? Hráči se jej zastali

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po středeční domácí porážce 2:4 v posledním mezistátním utkání sezony proti Turecku rakouský tisk zatím trenéra Karla Brücknera převážně šetří. Hráči se jej zastávají.



Bulvární Österreich tvrdí, že "Brücknerův odchod od mužstva se zdá nevyhnutelný". Bilanci podzimní sezony označily komentáře shodně za tristní, v rozboru středečního duelu zase zaznamenaly "v černé noci jediný světlý záblesk", a sice výkon střelce obou rakouských branek Andrease Hölzla.

List také napsal, že Brückner po zápase potřásl všem hráčům v kabině rukou a popřál jim veselé Vánoce. "Nebylo to ale zároveň už i loučení?" ptá se list a dodává: "Je veřejným tajemstvím, že nový předseda svazu si přivede i nového trenéra."

Mužstvo ze 13 zápasů v tomto roce vyhrálo jen dva, dosáhlo čtyř remíz a zbytek utkání prohrálo. "Také závěrečný akord byl v moll," napsal Kurier, který zhodnotil přípravný zápas s Tureckem jako "den otevřené (rakouské) brány".

"Před zápasem se hovořilo o novém začátku, ale ten se znovu nekonal," pokračoval Kurier. "Rok, v němž se v Rakousku hrálo mistrovství Evropy, končí smutně. A co je nejhorší - brzké zlepšení není v dohledu," usoudil list.

Die Presse označil rakouské fotbalisty za skupinu učňů, na které byly ve středu kladeny příliš velké požadavky. O budoucnosti trenéra však média zatím nespekulují, jen list Heute položil otázku, zda bude Brückner muset po tomto zápase jít.

Hráči se trenéra zastali

Naopak Brücknerovo svěřenci v této otázce mají jasno. Chtějí, aby zůstal. "Trenér si kritiku nezaslouží, protože na hřišti stojíme my a ne on. Odehráli jsme docela dobré utkání, ale proti celku, jakým Turci jsou, to prostě nestačilo. Zvláště když inkasujeme dvakrát během tří minut," bránil českého kouče záložník Marko Arnautovic.

"Jsem naštvaný, protože jsme to Turkům sami usnadnili, když jsme je nechali jít před poločasem do vedení. Naštvaný jsem o to víc, že jsem u té branky sám byl. Byla to velká škoda," kál se kapitán Andreas Ivanschitz.

"Na druhou stranu lze najít i pozitiva. Bojovali jsme a měli jsme velmi dobrý začátek. Nesmíme ani zapomenout, že nám chybělo hodně hráčů, které nahradili v podstatě debutanti," připomněl, že kvůli zranění chybělo hned pět hráčů základní sestavy včetně kanonýra Janka.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud