14. listopadu 2008 • 00:00

Zlobilo ho srdce, přesto hrál ...a zemřel!

Autor: Blesk
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Smutek a žal zaplavil duše fotbalistů FC Odra Petřkovice. Na dnešní večer si naplánovali posezení po sezoně, místo toho půjdou v poledne na pohřeb bývalému spoluhráči Petru Šulovi (+35), otci tří dětí.



Šula zkolaboval v 16. minutě utkání ostravského městského přeboru mezi béčkem Petřkovic a Jiskrou Hrušov. „Myslel jsem, že má zapadlý jazyk. Proto jsme mu otevřeli pusu tyčkou od rozhodcovského praporku," popsal petřkovický kapitán Jiří Brančík, který první zaznamenal spoluhráčův kolaps.

Zkolaboval na hřišti a zemřel>>>

Nakonec se ukázalo, že Šulovi selhalo srdce. „Měl s ním problémy už dřív, dokonce kvůli tomu přestal před lety hrát," přiznal tajemník klubu Karel Stříbný. Petřkovice z toho žádné opletačky mít nebudou. Fotbalisté totiž nemusejí mít v registračce lékařské potvrzení. Stačí, když podepíšou prohlášení, že jsou zdraví. Šula tedy hrál na vlastní riziko.

Podle Šulova spoluhráče, který si nepřál být jmenován, se fotbalista vrátil na hřiště před dvěma roky. „Říkal, že už je zdravý. Však taky všechny tréninky i zápasy absolvoval bez sebemenších potíží. Tohle nikdo nečekal," leskly se hráči oči při vzpomínce na kamaráda.



Další úmrtí na trávníku
Marc-Vivien Foé (+28)

Kamerunský záložník zkolaboval před pěti lety v semifinále Poháru FIFA. Trpěl srdeční vadou.

Miklós Fehér (+24)
Maďarský útočník Benfiky Lisabon se v roce 2004 zhroutil přímo na hřišti. Za dvě hodiny zemřel.

Antonio Puerta (+22)
Španělský obránce Sevilly padnul na trávník tři roky na to. Za tři dny srdečním problémům podlehl.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud