7. listopadu 2008 • 15:38

Trenér Straka u OFI Kréta skončil

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Trenér František Straka skončil u fotbalistů OFI Kréta, které vedl od léta. Po osmi ligových kolech je jeho tým bez vítězství a dělí se v tabulce o poslední místo se ziskem pouhých čtyř bodů.



O odvolání českého kouče dnes informovala řecká média s odkazem na prezidenta klubu Fanurise Vatsinase, jenž jmenoval do role dočasného hlavního kouče Strakova asistenta Pavlose Adamose.

"Pro obě dvě strany bylo lepší, že jsme se dohodli na ukončení spolupráce," řekl Straka v telefonickém rozhovoru s ČTK. Přiznal, že jej konec angažmá na Krétě hodně mrzí.

"Je to obrovská životní zkušenost, byť bohužel velmi trpká. Ale takový je fotbal, výsledky prostě nebyly, přestože jsme sehráli některá dobrá utkání, která byla na výhru," pokračoval.

Straka: Angažmá na Krétě? Hořká zkušenost ›››

Bývalý československý reprezentant Straka podepsal s OFI roční smlouvu koncem května. Navázal tak na svého bývalého spoluhráče z pražské Sparty Zdeňka Ščasného, jenž v Heraklionu trénoval v letech 2002 a 2003.

O tom, že se jeho dny v krétském klubu krátí, hovořil padesátiletý kouč už v týdnu v Praze při představení své autobiografie.

"Kdo to nezažil, tak to nepochopí. Poslední zápasy byli hráči pod neuvěřitelným tlakem fanoušků, stávaly se tam věci, nad kterými by fanoušci v Česku kroutili hlavami," řekl Straka v pondělí novinářům a dnes připomněl třeba napadení týmu v tréninkovém středisku.

"Z 80 procent výkon mužstva diváci ovlivňovali tím, že hráče napadali - pak je tam trenér zbytečný. Ale absolutně to nechci házet na fanoušky," prohlásil Straka, který prý ještě musí dořešit finanční vyrovnání s klubem.

"Po tom všem, co jsem tady zažil, se těším do Prahy," dodal.

Řecké angažmá bylo pro Straku čtvrtou zahraniční štací. Trenérskou kariéru začal v německém Wuppertalu, pak pomohl zachránit druhou bundesligu Ahlenu a před dvěma lety působil v Innsbrucku.

Do české ligy vstoupil v roce 2002 jako trenér Teplic, poté vedl svou "srdeční" Spartu, Plzeň a do konce minulé sezony České Budějovice.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud