26. října 2008 • 22:32

Štěpánek: Odborník na nájezdy

Autor: ČTK
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítkovický gólman Jakub Štěpánek potřetí v sezoně úspěšně zastoupil Marka Pince v utkání na trestné střílení a opět uspěl.



Tah kouče Aloise Hadamczika, který vyšel už v domácích zápasech proti Českým Budějovicím a Zlínu, dnes pomohl lídrovi tabulky i k vítězství v Plzni 3:2. Štěpánek v 24. minutě za stavu 2:0 pro Ostravany chytil penaltu Tomáši Vlasákovi.

"Je to rozhodnutí trenéra. Když rozhodčí zkřížil ruce na znamení nájezdu, už jsem věděl, že tam půjdu. Vlasákovy nájezdy jsem před zápasem viděl. Věděl jsem, že má více zakončení. Asi to chtěl dávat mezi betony, ale povedlo se mi to se štěstím chytit," popsal situaci následující po sražení Petra Vampoly Richardem Stehlíkem skromně dvaadvacetiletý talent.

Štěpánek svůj příspěvek k výhře v Plzni nepřeceňuje. "Spíše rozhodly naše góly. Samozřejmě jsem rád, že jsem to chytil, ale jako nějaký rozhodující moment bych to neviděl. Kluci hráli perfektně a výhru jsme si zasloužili," podotkl.

Pochvalně se o Štěpánkovi vyjádřil i asistent trenéra Vítkovic Zdeněk Moták "Dnes platilo do třetice všeho dobrého. Posílat na nájezdy Kubu je rozhodnutí trenéra Hadamczika a zatím to vychází. Určitě víme, že je to vynikající brankář," řekl Moták na adresu vítkovické dvojky.

Před sezonou Štěpánkova pozice v ostravském týmu nevypadala vůbec ideálně, měl spíše chytat za prvoligovou Porubu. Na začátku soutěže ovšem Pincův konkurent Martin Prusek zamířil do Ruska a Štěpánek povýšil z postu trojky o stupínek výše.

"Je to pro mě skvělé. Vůbec se nedá popsat, jak si to užívám. Po tom, jak to se mnou vypadalo před sezonou, si nemůžu absolutně stěžovat. Do debaty, kdo je jednička, se nechci pouštět. Nechávám to na trenérovi, koho pošle do brány," dodal vyrovnaně Štěpánek, který si už letos na své konto zapsal dvanáct utkání i jednu nulu, čímž zdatně sekunduje Pincovi.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud