Michal Koštuřík
26. října 2008 • 20:16

Sparťanské trápení za dva body

TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z vítězné kabiny duněly české hity 80. let, hráči Sparty ale po vítězství ve Znojmě na nájezdy žádné euforii nepodlehli. „Zase trápení,“ prohodil útočník Ondřej Kratěna při odchodu ze stadionu. Pražané poslední tým tabulky nepřehráli.



Minule proti Třinci samostatné nájezdy zpackali. Včera na jihu Moravy už byli Výborného vyvolení suverénní. Nejprve propálil střídajícího Kameše centr Broš, pak vystřihnul parádní zakončení mazák Ručinský.

Souhrn kola>>>


Orli se netrefili ani jednou. Třetí borci už se do hry ani nedostali. Favorit zachránil zápas, v němž si koledoval. „Zaplaťpánbůh za bod navíc,“ ulevil si Michal Broš. „V nájezdech rozhoduje psychika,“ dodal.

Hlasy trenérů po utkání
Václav Baďouček (Znojmo): "Diváci se určitě měli na co dívat celý zápas. Hrálo se ve vysokém tempu. Po rychlém inkasovaném gólu jsme rychle dokázali vyrovnat.

Celý zbytek zápasu pak předváděly obě strany dobrý výkony, gólmani byli vynikající. Na nájezdy měli sparťané asi zkušenější hráče a to rozhodlo.

Přesto jsme předvedli výkon, jaký bychom si představovali."

Marian Jelínek (Sparta):
"Viděli jsme velice pěkné utkání dvou týmů, které se nacházejí ve špatném psychickém rozpoložení a nesplňují, co se od nich očekávalo.

Bylo sympatické, že se hrál relativně otevřený hokej z obou stran, který se mohl se líbit. Do konce zápasu to bylo vyrovnané a díky nájezdům dramatické.

Rulíkova parta se držela se ctí. Odměnu za velké úsilí dostala v 57. minutě, kdy agilní Čachotský zády k brance šikovně usměrnil Mojžíšovu střelu. A dovedl duel do prodloužení.

„Jen jsem tam vložil hůl a doufal jsem, že to spadne do branky,“ popsal Tomáš Čachotský zásah na 2:2. Vyrovnané soky nakonec musela rozsoudit poslední možná herní varianta. Do znojemské brány nečekaně putoval matador Kameš. Proč? „Trvaj se cítil unavený,“ vysvětlil trenér Radim Rulík.

Nerozehřátý gólman ale nezachytil ani jedno sólo, zatímco Pöpperle byl stoprocentně úspěšný. „Nakonec je bod dobrý,“ mínil Čachotský. „Odvedli jsme dobrou práci. Všichni jsme bojovali, hráli s obrovským nasazením. Vyloženě jsme to vydřeli. Když se od tohoto výkonu odrazíme, půjdeme nahoru,“ shrnul znojemský útočník.

Bitva dvou trápícího se výběrů měla náboj. Spartu táhnul dříč Podlešák, který se přičinil o obě trefy v normální hrací době. Domácí drželi nad vodou rychlíci Erat s Čachotským. „Potřebujeme vyhrát za tři body. Pak se chytneme,“ věřil Čachotský. Podobnou touhu v sobě nosí i sparťané. „Nejsme ve stavu, že přijedeme do Znojma a budeme tady učit soupeře hokej,“ vystihl Broš.

Extraligový velikán se v sezoně trápí. A soužil se i včera. „Nečekali jsme lehký zápas. Znojmo hraje dobře a vyšel mu nástup,“ líčil zkušený centr. „Remíza po šedesáti minutách odpovídala průběhu. Každý ví, že nejsme v pohodě,“ dodal Broš.

Znojemští Orli - Sparta Praha 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávka: 4. Erat z trestného střílení, 57. Čachotský (Mojžíš, Haman) - 2. Podlešák (Ptáček), 47. Gulaši (Podlešák), rozhodující sam. nájezd Broš. Rozhodčí: Šindler - Bádal, Kalivoda. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 3151.

Sestavy:

Znojmo: Trvaj (na sam. nájezdy Kameš) - Tesařík, Bičánek, Mojžíš, Štach, Chvátal, Mrázek - Kucharczyk, Dopita, Selingr - Erat, Haman, Čachotský - J. Svoboda, Meidl, Demel. Trenéři: Rulík a Baďouček.
Sparta: Pöpperle - Černošek, Gulaši, Ptáček, Jerofejevs, Vojta, Jan Hanzlík, L. Procházka - D. Výborný, Broš, Kratěna - Melichárek, Podlešák, Ručinský - Ton, Langhammer, Látal - Mrňa, Hrdel, Hromas. Trenéři: D. Výborný a M. Jelínek.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud