Jakub Hlaváč
26. října 2008 • 19:27

Slavia předvedla nevídaný obrat

Autor: Jakub Hlaváč, ČTK
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Hokejisté Slavie předvedli na svém ledě neskutečný obrat. V poslední třetině zápasu s Karlovými Vary otočili utkání ze stavu 3:5 na konečných 6:5.



Vstup do zápasu předvedli Růžičkovi svěřenci jako z partesu. Hlavní zásluhu na tom měl trenérův syn. Střelou do poloprázdné branky otevřel ve třetí minutě skóre zápasu. Celou akci založil Michal Vondrka, který obkroužil klec Západočechů a poslal lahůdkovou přihrávku přímo na hůl svého spoluhráče.

Souhrn kola>>>

Jakoby Slavii každý vstřelený gól ukolébal. Nasazení bruslařů v červenobílém opadlo a Karlovy Vary toho dokázaly využít. Jakub Grof v přesilové hře nahodil puk na Furcha, ten ho pouze vyrazil před sebe a Jaroslav Kristek rukojetí své hole usměrnil kotouč do sítě.

Kolařík si s hostujícím Košťálem nic nedarovali
Kolařík si s hostujícím Košťálem nic nedarovali


Domácí znovu zabrali a přineslo to své ovoce. Dobroň s Procházkou si museli pomoci při bránění fauly a nabídli soupeři dvě minuty dvojnásobné výhody. Nejprve v ní sice ujel kapitán hostí Skuhravý, ale ztroskotal na betonu mrštného mladíka ve svatyni Pražanů.

Souhrn kola>>>

A z protiútoku udeřilo. Kadlecovi se střela od modré čáry příliš nepovedla, ale David Hruška svou teč zvládl dokonale a rozradostnil O2 Arenu.

Bednář: Ve Slavii je stále pohoda>>>


Úřadující mistry ovšem lehce nabyté vedení opět až příliš uklidnilo. Dobrou příležitost spálil Lukáš Pech, který osamocený pálil z mezikruží a vyrovnat nedokázal ani dlouho úspěšně kličkující Kumstát.

Po návratu z kabiny předvedla velmi pohlednou kombinaci dvojice Bednář – Červenka. Druhý jmenovaný trefil křížný pas z první a dělovkou k tyčce zvýšil na 3:1.
Hlasy trenérů po utkání
Jiří Kalous (Slavia Praha):
"Bylo to hodně svižné utkání po celých 60 minut. Jsme rádi za závěr, který vyzněl pro nás, i když byl hodně dramatický.

Musím poděkovat týmu, že nesložil zbraně ani za nepříznivého stavu, kdy jsme prohrávali o dvě branky deset minut před koncem. Jinak to ale bylo naprosto vyrovnané utkání a za body jsme hodně rádi."

Josef Paleček (Karlovy Vary): "Hráli jsme dobře, bohužel, jen ve druhé třetině. Jinak byl soupeř lepší, prokázal svoje kvality. Ve druhé třetině jsme zápas otočili.

Po čtvrtém gólu, který jsme dostali, jsme ale šli do útlumu. Myslím, že jsme se porazili sami, protože jsme dělali chyby a soupeř, který je v útočném pásmu silný, je využil.

Prohra je hodně bolestivá, protože jsme se v minulých zápasech střelecky trápili. Teď se nám dařilo, ale prohráli jsme. Tak zkušené mužstvo by mělo zápas poté, co ho otočí z 1:3 na 5:3, udržet."


Ani toto nesrazilo Karlovy Vary do kolen. Naopak. Najednou byly na ledě dominantním týmem.

Navíc hráči Slavie kupili chybu na chybu, což se jim zákonitě muselo vymstít. Ta první šla na vrub Marku Tomicovi. Levý křídelník lehkovážně vyvážel puk ze své třetiny, nevšiml si napadajícího Pecha, který mu kotouč sebral a připravil ideální palebnou pozici pro Sailera. Ten si situaci nijak nekomplikoval a ranou pod horní tyč snížil.

Chyby se dopustil i Milan Kraft, který do Slavie přišel před sezonou právě z Karlových Varů.

Za brankou se nechal odstavit, čehož k vyrovnání využil Košťál. Poslední gól druhého dějství přidal Melenovský, který zužitkoval nedůraz obránců Nováka s Vašíčkem a po souhře celého útoku zakončoval do odkryté branky.

Poslední dvacetiminutovka byla stejně dramatická, jako první dvě.

K dokonalému obratu však tentokráte zaveleli Pražané, kteří skvělým finišem otočili gólově bohaté utkání.

Nejprve sice inkasovali z hole Zlaťoviče popáté, ale poté ukázali, proč stojí pohár pro vítěze extraligy v jejich hale. Ztracený duel dokázali přetavit ve tři body.

Ke zteči zavelel Hruška, který po podařené souhře doklepl touš do odkryté poloviny branky.

Ze samostatného úniku zakončeného přízemní střelou k tyčce vyrovnal Jelínek a obrat dokonal další mladík Doležal.

Slavia Praha - Energie Karlovy Vary 6:5 (2:1, 1:3, 3:1)

Branky a nahrávky: 3. V. Růžička ml. (Vondrka), 13. D. Hruška (Kadlec, Červenka), 26. Červenka (Bednář, Žižka), 51. Bednář (Tomica, Drtina), 54. P. Jelínek (Micka, Kolařík), 57. Doležal (Kolařík) - 11. Kristek (Grof, Melenovský), 27. Sailer (Pech), 34. Košťál (Skuhravý), 40. Melenovský, 49. Zaťovič (Dej). Rozhodčí: Fraňo - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:2. Diváci: 4209.

Sestavy:

Slavia Praha: Furch - Kadlec, Drtina, J. Novák, Vašíček, Kolařík, Žižka, Sloboda - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Tomica - Micka, Kraft, Sklenář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Jiří Hanzlík, Mudroch, Řezníček, Němec, Čutta, Grof, Duben - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - Skladaný, Skuhravý, Košťál - Kumstát, Pech, Sailer - Zucker, Dej, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud