26. října 2008 • 17:01

Dobývání Jablonce trvalo hodinu

Autor: hp
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jablonec přišel o svou domácí neporazitelnost. V deseti nestačil na Teplice, se kterými prohrál 0:2. Hodně vítězům napomohl jablonecký stoper Jiří Homola, který již po dvanácti minutách hry stáhl unikajícího Juna.



Teplický útočník by jinak po skvělé nahrávce Doležala běžel sám na jabloneckého brankáře Špita. Rozhodčí neváhal a jabloneckého kapitána poslal ze hřiště.

Komňacký: Homola udělal velkou chybu >>>

„Je to hrubá, hrubá chyba hráče, který musí vědět, že je lepší prohrávat 0:1 než poslat mužstvo na více než osmdesát minut do deseti. Nerozumím tomu a nikdo my to ani nevysvětlí,“ zlobil se jablonecký trenér František Komňacký. A přiznal, že by ho zajímalo, jak by zápas vypadal, kdyby obě mužstva hrála v plném počtu. „Myslím, že bychom na ně měli,“ řekl jablonecký obránce Josef Hamouz

Tepličtí fotbalisté sice tlačily, ale dlouho se nemohly proti jablonecké obraně prosadit. Až po hodině přesilové hry je vysvobodil přesnou trefou Mareš. „Utkání vyloučení Homoly ovlivnilo, přestože takové zápasy někdy bývají těžší než proti plnému počtu,“ poznamenal teplický kouč Jiří Plíšek.

Souhrn kola >>>

Deset minut před koncem dokonce mohl Jablonec vyrovnat, ale Belic byl při střelách střídajího Eliáše a Valenty pozorný. Vítězství pak v nastaveném čase pojistil po sólovém úniku střídající Mahmutovič. „Dlouho jsme ale drželi dobrý výsledek, hrozili jsme z brejků, hrozit jsme mohli ze standardek, ale bylo to těžké, síly rychle ubývaly,“ přiznal Hamouz.

Teplice tak slavili po dvou prohrách v řadě zisk tří bodů. V Jablonci na něj čekaly dlouhých deset let.


FK Baumit Jablonec - FK Teplice 0:2 (0:0)
Branka: 71. Mareš, 90+2. Mahmutovič. Rozhodčí: Matějek - Filípek, Santarius. ŽK: Klapka - Mareš. ČK: 12. Homola (Jablonec). Diváci: 2625.

Jablonec: Špit - Zábojník, Homola, Huber, Hamouz - Michálek (82. Kocourek), Pavlík, Hloušek (65. Eliáš) - Klapka (82. Valenta), Žofčák - Lafata. Trenér: Komňacký.

Teplice: Belic - Matula, Lukáš, Klein, Rosa - Verbíř (69. Mahmutovič), Sabou, Doležal, Mareš (90. Merzič) - Vachoušek, Jun (83. (Štohanzl). Trenér: Plíšek.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud