26. října 2008 • 16:18

Zoubele slíbil gól a zařídil tři body

Autor: ps
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
Otázky a odpovědi: Nominace na MS! Pohřební tiskovka, nároďák jako Třinec. Je tým starý? A proč nejedou…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Důležitou výhru v boj o záchranu zaznamenali fotbalisté Kladna. Spíše podrůměrné utkání se Žižkovem, který poslali na samé dno tabulky, rozhodl svým prvním ligovým gólem v 78. minutě Lukáš Zoubele.



„Trenérovi jsem ten gól slíbil,“ radoval se šťastný autor. „Kladno vyhrálo zaslouženě, bylo po vítězství hladovější,“ uznal trenér Viktorky Josef Csaplár.

Domácí Killar se Švancarou tentokrát prohrál
Domácí Killar se Švancarou tentokrát prohrál

Ačkoli chtěli domácí z tohoto utkání tři body, trenér Hřídel poslal na hřiště z útočníků pouze Šilhana. „Byla to nejlepší možná varianta. Klasické útočníky máme pouze dva a Zachariáš formu pro základní sestavu prostě nemá,“ zdůvodnil své rozhodnutí kladenský stratég.

Csaplár: Hráči jsou dole>>>

Souboj dvou posledních celků tabulky nabídl v první půli bídný fotbal. Ofenzivy byly naprosto bezzubé, těžko se diváci mohli dočkat gólu. V první půlhodině vystřelil na branku pouze kladenský Beneš, který po trestném kopu Szaba hlavičkoval do Bartalského.

Ohlasy po utkání
Josef Csaplár (Žižkov)
"Dneska jsem dokonce nedodržel pravidlo, že do kabiny okamžitě nechodím. Bylo nutné si ale některé věci vyříkat okamžitě, mužstvo jsem totiž dnes nepoznával."

Lukáš Zoubele (hráč Kladna)
"Už ráno jsem trenérovi slíbil, že vstřelím svůj první gól, a tak jsem z toho měl samozřejmě velkou radost."

Ani Strnad pak míč nedokázal dotlačit do branky. Ke konci poločasu pálil dvakrát Šilhan, jenže jeho hlavička ani následný slabý pokus neměly šanci na úspěch.

Souhrn kola>>>

Dlouhou dobu to vypadalo na remízu. Kladenští však byli nebezpečnější a gólman Bartalský se občas musel za střelami aspoň otáčet. Vedle pálil nejprve Hajník, poté přízemní střela Szaba olízla tyč. „To byla obrovská škoda,“ smutnil po zápase Szabo.

Nakonec rozvlnil síť v oněch místech Zoubele. Ve vápně pro něj vybojoval hlavou míč Šilhan a Bartalský se po ráně jen marně natahoval..

„Kluci si ze mě dělali srandu, že jsem dlouho nedal žádný gól, i když jsem měl už dost šancí. Takže jsme se hecovali a já jsem strašně rád, že mi to tam padlo. Tři body jsou pro nás nesmírně důležité,“ prohlásil dvaadvacetiletý záložník.

„Byl to můj nejdůležitější gól kariéry. První ligový a navíc vítězný.“

A co Žižkov? O moc horší než Kladno nebyl, nicméně statistika hovoří za vše. Na Pavlíka vystřelil poprvé a naposledy až v 70. minutě, pár sporadických pokusů vyslal Vozábal.

„Byl to nejhorší výkon celé sezóny. Takový jsem od hráčů opravdu nečekal, je to pro mě nemilé překvapení,“ konstatoval po zápase Csaplár.

SK Kladno - Viktoria Žižkov 1:0 (0:0)
Branka: 77. Zoubele. Rozhodčí: Franěk - Wilczek, Marek. ŽK: Gross, Strnad - Pilař, Štastný. Diváci: 2145.

Sestavy:
Kladno:
Pavlík - Gross, Beneš, Killar, Hajník - Strnad - Smutný (46. Holub), Szabo, Herzán, Zoubele (85. Cigánek) - Šilhan (89. Zachariáš). Trenér: Hřídel.

Žižkov: Bartalský - Kučera, Besta, Gabriel, Štastný - Vozábal, Pilař (74. Novotný), Procházka (81. Naumov), Koukal - Švancara, Kalod. Trenér: Csaplár.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud