Michal Koštuřík
12. října 2008 • 19:39

Plzeň ve Zlíně ztratila vyhraný zápas

Autor: Michal Koštuřík, ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chápete to? Plzeň vedla ve Zlíně 3:0 a na ledě čtyřicet minut naprosto dominovala. Konečný výsledek? 4:3 pro domácí! „Neuvěřitelný obrat,“ nechápal trenér vítězů Zdeněk Venera. „Nemám slov,“ reagoval plzeňský útočník Důras.



Po gólu na 0:3 už toho měl gólman Biegl za děravou obranou tak akorát dost. Po Dvořákově trefě vyčinil obránci Linhartovi, který nepokryl hráče před brankou. Měl to být plzeňský mat tápajícímu soupeři. „Zápas na Spartě nám sebral spoustu sil. Dvě třetiny jsme byli malátní,“ všímal si Venera.

Ale po Köhlerově snížení přišel ve třetí části zlínský uragán. Tři góly během tří minut a třiadvaceti vteřin otočily zápas. Když Pšurný prostřelil Altrichtra počtvrté, Biegl radostně zvedl ruce nad hlavu a zatleskal. Jako by tušil, že půjde o vítěznou branku.

„Tak jsme měli hrát od začátku. Dvě třetiny nám to nešlo. Plzeň hrála výborně,“ upozornil útočník Petr Mokrejš, autor klíčového zásahu na 2:3. „Ten gól vlil domácím entuziasmus do žil,“ viděl Důras.

Souhrn zápasů 14. kola extraligy >>>

Zlínští dohráli jiskřivou bitvu ve velké euforii. Lítali po ledě, dohrávali souboje. Rozklížení hosté zkusili zachránit duel v power play. Ani tento tah nevyšel, po Kollárově střele je ještě zachránila tyčka. „Nemám slov. Třetí třetinu jsem ještě nestačil vstřebat. Tohle se nesmí stávat,“ kroutil hlavou Důras. „Zlínu začalo po druhém gólu vše vycházet. Zato my jsme od sebe jen odhazovali puky. Z toho vyústily další dva góly,“ líčil.

HLASY TRENÉRŮ
Zdeněk Venera (Zlín): "Páteční duel na Spartě nás stál hodně sil a možná i proto jsme působili po dvě třetiny malátným dojmem. Obrat ve třetí třetině je pro mě až neskutečný. Stálo při nás i štěstí, kterému jsme šli naproti. Nakonec jsem uhráli tři cenné body."

Milan Razým (Plzeň): "Zápas se mi nehodnotí dobře. Po dvě třetiny jsme byli jasně lepším mužstvem. Za tříbrankového vedení jsme dostali rychle smolný gól. Poté jsme nevyužili další možnosti a měli i dvojnásobnou přesilovku. Utkání jsme si prohráli sami. Byl to pro nás velmi smolný zápas."
Západočeši si opravdu musejí drbat hlavu. Ztratili jasné body. Protivníka měli na lopatě. „Dvě třetiny jsme hráli dobrý hokej. A pak si to neuvěřitelně zkazíme,“ nechápal Důras, který ani nemohl mít radost ze svých dvou tref. „Měl jsem ji jen první dvě třetiny,“ usmál se hořce. Po včerejšku je potvrzeno, že Straka a spol. mají na stadionech soupeřů opravdu problém. „Musíme si říct, že venku nehrajeme dobře. V poslední době tápeme, jsme nedisciplinovaní. To nás sráží,“ uznal.

Včerejší vítěze zase může srazit dlouhodobá absence brankáře Igora Murína, který dnes podstoupí operaci menisku. „Zhruba měsíc bude mimo hru,“ uvedl kouč Venera. Devětatřicetiletý Biegl ale zatím záskok zvládá s přehledem. „Máme formu,“ lebedil si Mokrejš po třetí výhře v řadě.

RI Okna Zlín - Lasselsberger Plzeň 4:3 (0:2, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 25. Köhler (Leška), 43. Mokrejš (Andrašovský), 45. Kollár (Nosek, Rachůnek), 46. M. Pšurný (F. Čech) - 5. Důras (Vampola), 17. Důras (Vampola), 25. M. Dvořák (Kovář). Rozhodčí: Jeřábek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: 4086.

Zlín: Biegl - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný, Bořuta, Linhart - Balaštík, Leška, Köhler - Kubiš, Kollár, Rachůnek - Mokrejš, F. Čech, Záhorovský - M. Pšurný, Balán, Andrašovský
Plzeň: Altrichter - Benák, S. Hudec, Čakajík, Smrek, Redlihs, Pácal, Cartelli - Vampola, M. Straka, Vlasák - Fabuš, Kracík, Matějovský - Důras, Kubalík, Adamský - Kovář, Laš, M. Dvořák

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud