Květoslav Šimek
10. října 2008 • 19:31

Třinci se podařilo skolit lídra

TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítěznou šňůru, která Vítkovice vynesla až na první místo tabulky, utnuli třinečtí Oceláři. V normální hrací době sice promarnili dvoubrankový náskok, ale v prodloužení rozhodl David Květoň.



Ostravané šli v prodloužení po vyloučení Krsteva do tří. Dlouho se bránili úspěšně, ale deset sekund před návratem vítkovického beka na led tvrdě z pravé strany vypálil Květoň. A urval dvoubodové vítězství pro Oceláře.

HLASY TRENÉRŮ
Jiří Juřík (Třinec):
"I když se nám vedení nepodařilo udržet, máme teď štěstí na prodloužení a samostatné nájezdy, zase nám to tam spadlo."
Kamil Konečný (Vítkovice):
"V závěru to je náhoda, když se ubrání oslabení ve třech. Za bod jsme ale vzhledem k výkonu v první polovině spokojeni."

Vítkovický trenér Alois Hadamczik byl hodně rozladěný. S výkonem svých svěřenců rozhodně nebyl spokojený. Po zápase vyšel zakaboněný z šatny a třísknul dveřmi. Na tiskovou konferenci pak radši poslal svého kolegu Kamila Konečného.

„Příliš se nám to nevydařilo,“ přitakal i Hadamczikův asistent. „Byl to jeden z našich slabších zápasů v sezoně. Ani ne tak výsledkem, jako předvedeným výkonem a hrou. Ale možná nám tahle prohra prospěje. Připadalo mi, že chvílemi už byla atmosféra v šatně až moc uvolněná…“

Ostravané nebyli v Třinci půl zápasu prakticky vidět. Do útočné třetiny se takřka neprobili, akcím chyběl nápad i tempo. Zabrali až ve chvíli, kdy jim hokejisté Třince během 31 sekund vstřelili dvě branky. Teprve poté se probrali. Přidali na rychlosti a vyrovnali na 2:2. V závěru dokonce mohli rozhodnout, ale Korhoň i Burger šance nevyužili.

Souhrn ze všech zápasů 13. kola čtěte zde ›››

„Škoda,“ litoval Lubomír Korhoň. „Já mohl jít na konci do nájezdu, ale špatně jsem puk zpracoval. Asi už jsem moc myslel na to, jak na gólmana pojedu. Měl jsem se víc soustředit na zpracování...“

Třinečtí dva body brali. I proto, že pořád mají velké problémy se složením sestavy. V den zápasu přišli dokonce i o zkušeného obránce Sekeráše, který se v posledních zápasech rozstřílel. Ve čtyřech duelech nasázel čtyři branky. „Skolil jej nějaký zánět průdušek, hrát nemohl,“ krčil rameny vedoucí třineckého týmu Aleš Mach.

„Dva body jsou dobré,“ říkal třinecký útočník David Moravec. „Přece jen, Vítkovice jsou velmi kvalitní tým a hrají nahoře, daří se jim. Sice jsme vedli 2:0 a inkasované góly byly zbytečné, ale za tyhle body jsme rádi.“

Oceláři Třinec - Vítkovice Steel 3:2 v prodl. (0:0, 2:1, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 22. D. Moravec (Polanský, Nikolov),
23. Hašek (Hampl, Piecha), 64. D. Květoň (Vosátko) - 30. Ujčík (Šimíček), 52. Korhoň (Burger). Rozhodčí: Homola - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:6, navíc Krstev (Vítkovice) 10 minut. Využití: 2:0. Diváci: 4021.
Třinec: Čechmánek - Andersons, Výtisk, Rangl, Malec, Vosátko, Nikolov - Kanko, D. Moravec, Polák - D. Květoň, Peterek, Martynek - Melichárek, Polanský, Kováčik - Hašek, Piecha, Hampl. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, M. Barinka, Kuboš, Stehlík, Krstev, Trnka - Petrovický, Burger, Štefanka - Ujčík, Šimíček, Svačina - Treille, R. Hruška, Krenželok - Kvapil, Roman, Klimek - od 34. min. navíc Korhoň. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud