Pavel Novotný
7. října 2008 • 12:57

M. Jarolím: Hamburk? Tomu se musím smát

TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Atraktivní soupeře přisoudil úterní los Poháru UEFA pražské Slavii. Obzvlášť pikantní je vzhledem k rodinným vazbám pro Karla Jarolíma a záložníka klubu Marka Jarolíma.



Marku, los Poháru UEFA vám přidělil za soupeře Ajax Amsterdam, Hamburk, Aston Villu a slovenskou Žilinu. Spokojenost?
Určitě ano, máme velice atraktivní skupinu. Čekají na nás těžcí, ale velmi atraktivní soupeři. Diváci se mají určitě na co těšit. Los nám přidělil výborné týmy a my jsme určitě spokojeni.

Zkuste ve stručnosti charakterizovat jednotlivé soupeře. Začněme Ajaxem.
Za poslední dobu je pro nás Ajax symbolický soupeř. Pro diváky i soupeře je to velmi atraktivní klub se skvělou historií, nádherným stadionem. Samozřejmě pro nás je ten souboj o to zajímavější, že jsme Amsterdam vyřadili minulý rok z třetího předkola Ligy mistrů. Hráči Ajaxu si nás budou určitě dobře pamatovat. To vyřazení je velmi čerstvé a oni to budou chtít určitě napravit. Jejich motivace bude o to větší a především nehrozí, že by něco podcenili. V každém ohledu to bude těžký zápas.

Slávisté s losem spokojeni>>>


Dalším soupeřem je německý Hamburk. Pro vás je ten souboj o to zajímavější, že se v něm potkáte se svým bratrancem Davidem Jarolímem. Už jste o zápase mluvili?
Pikantní zápas to pro mě určitě bude (s úsměvem). O utkání jsme zatím neměli příležitost mluvit. Je to pro mě nesmírně zajímavý zápas a já se tomu opravdu musím smát. V osudí bylo plno soupeřů a je zvláštní, jak to osud vše svedl dohromady.

Přál jste si dostat právě Hamburk?
Abych řekl pravdu, přál jsem si AC Milán. (s úsměvem).

Profily soupeřů>>>

Co říci k dalšímu soupeři, kterým je Aston Villa? Zvláště pokud by se hrálo v Anglii, byl by to asi velký zážitek, že?
Aston Villa je velmi kvalitní ostrovní tým a jsem přesvědčen, že to bude, ať již u nás nebo na Ostrovech, skvělý zápas. Všichni soupeři, které máme ve skupině, jsou nesmírně atraktivní. V každém případě Aston Villa má zvučné jméno a velkou kvalitu. Bude to nesmírně těžké utkání, ale moc se na něj těšíme. Zvláště kdyby se hrálo v Anglii, to by bylo opravdu výborné.

Co říci k poslednímu soupeři ve skupině - slovenské Žilině. S tou má český fotbal čerstvé zkušenosti zvláště potom, co na ni skončil Liberec.
Určitě je to další těžký soupeř. To jsme konečně právě ve zmiňovaném zápase proti Liberci mohli vidět. Předvádí opravdu skvělý fotbal. Kádr je velmi dlouho pohromadě, je vidět, že hráči o sobě vědí, a to se následně projevuje na hřišti. Nečeká nás ani v tomto případě vůbec nic lehkého. I oni mají o motivaci s námi postaráno díky vyřazení z druhého předkola Ligy mistrů v minulém roce. Na to určitě nezapomněli a budou nám to chtít vrátit.

Marku, skupina je to určitě velmi atraktivní, ale jaké jsou podle vás šance Slavie na postup?
Vše se ukáže na hřišti. My se určitě nemáme čeho bát. Já na předzápasové spekulace moc nedám. My půjdeme do každého zápasu s tím, že ho chceme odehrát co nejlépe a s co nejlepším výsledkem. Uvidíme, na co to bude stačit.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud