5. října 2008 • 21:59

Rozsíval: V Praze se nám moc líbilo

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Maximálně spokojeni odletí dnes v noci hokejisté New York Rangers z Prahy, kde vstoupili do nového ročníku NHL dvěma výhrami nad Tampou Bay. S dobrým pocitem opouštěli českou metropoli také Michal Rozsíval a Petr Průcha.



Těšila je i skutečnost, že druhý duel byl výrazně kvalitnější a v prakticky zaplněné O2 Areně byla i mnohem lepší atmosféra.

Rangers jsou vládci Prahy! ČTĚTE ZDE>>>

"Celkově to hodnotím pozitivně. Dnešní zápas byl lepší, jak nasazením, tak kulisou. Myslím, že diváci si to užívali a my jsme předváděli lepší výkon než včera. Hlavní ale je, že máme celkově čtyři body," řekl Rozsíval novinářům.

Jezdci byli dnes od začátku lepší, přesto inkasovali jako první. "Ve druhé třetině jsme se ale dostali do velkého tlaku a Tampu do ničeho nepustili. A pak jsme si to pohlídali až do konce," uvedl Průcha.

Oba hráči si zápasy NHL v rodné zemi užili a věří, že podobně na tom byli i hokejoví fanoušci. "Doufám, že to za to stálo. To ale musí ocenit český fanoušek. Mně se tady líbilo a myslím si, že klukům taky. Kdyby byla možnost, tak za rok přijedu znova," řekl Rozsíval.

Jeho parťáka těšila i skutečnost, že newyorský tým se dnes mohl cítit jako doma. Diváci jej více podporovali od první buly. "Fanoušci byli více na naší straně a vydrželi až do konce," těšilo Průchu.

Rangers v Praze naznačili, že budou schopni podávat dobré výkony i bez svého loňského kapitána a hlavní hvězdy Jaromíra Jágra, jenž v létě odešel do ruského Omsku. Podle Rozsívala už odchod slavného kladenského odchovance není tématem hovorů v kabině.

"Jarda je minulost a my se potřebujeme koukat dopředu. Máme před sebou spoustu práce a máme co zlepšovat. Zatím to vypadá, že mančaft nějakým způsobem klape," řekl člen první obranné dvojice.

Po Jágrově odchodu tým změnil svou tvář i způsob hry. "Musíme se přizpůsobit a hrát to, co nám naordinují trenéři. Hrajeme trochu jinak, možná trochu přímočařeji. Ztratili jsme výborného hokejistu, ale máme tady jiné, kteří jeho místo důstojně zaplnili," podotkl Rozsíval.

Odchody a příchody k hokeji patří, zdůraznil Průcha. "To je hokej. Nemůžeme se na to ohlížet. Teď jsme hráli dobře a musíme být spokojeni," řekl bývalý pardubický útočník.

Kapitánské céčko po Jágrovi převzal Chris Drury, který si také pochvaloval oba pražské zápasy. "Mám z toho dobrý pocit. Samozřejmě, že je to velmi dobrý začátek. Hráli jsme dobře a čtyři získané body je dobrý počin na úvod sezony," uvedl Drury.

Fakt, že převzal úlohu po slavném českém útočníkovi, jej moc nesvazuje. "Vždy jsem se snažil hrát co nejlépe, to platilo loni a bude to platit i letos. On byl jeden z nejlepších hráčů historie NHL, a když se mi ho povede nahradit, budu šťastný," řekl Drury.

Newyorský tým stejně jako Tampa Bay ještě dnes v noci odletěl do USA. V příštím týdnu se bude muset opět vyrovnávat s únavou po dlouhém cestování. "Je možné, že nějaká únava tam bude. S tou jsme se ale museli vyrovnávat, už když jsme přijeli sem. Člověk očekává, že aklimatizace bude těžší," uvedl Rozsíval.

Další zápas Rangers čekají v pátek, kdy se doma utkají s Chicagem. "Možná se ten posun na nás trochu podepíše, ale já se momentálně cítím dobře a osobně s tím nemám problémy. Myslím si, že to bude dobré," řekl Průcha.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud