5. října 2008 • 23:02

Praha patří Rangers!

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté New York Rangers zvítězili i ve druhém utkání NHL v Praze nad Tampou Bay 2:1. Floridský tým sice poslal do vedení Adam Hall, ještě ve druhé třetině však skóre otočili Wade Redden a Scott Gomez.



Éru po odchodu kapitána Jaromíra Jágra do ruského Omsku tak Rangers načali úspěšně a vezou si do zámoří čtyři body. V pátek už se po přesunu do New Yorku představí doma v Madison Square Garden proti Chicagu.

Hráči Rangers oslavují vstřelenou branku
Hráči Rangers oslavují vstřelenou branku

Tampa také na svém ledě přivítá v sobotu Carolinu.
Rangers sobotní vítěznou sestavu nezměnili, zato kouč Tampy Bay Melrose udělal dvě korektury, ale Davidu Kočímu radost neudělal, protože český bitkař zůstal opět jen na tribuně.

Rozsíval: V Praze se nám moc líbilo ČTĚTE ZDE>>>

Poměr českých hráčů v obou týmech na ledě zůstal vyrovnaný - dres Rangers oblékli Michal Rozsíval s Petrem Průchou a Tampy Václav Prospal s Radimem Vrbatou. Gólmana Smitha nahradil zkušený Kölzig a beka O´Briena Lundin.

Jestliže příznivci ve chvíli, kdy neviděli Kočího v sestavě, litovali, že se ani dnes nedočkají žádné potyčky, mýlili se. Typický doplněk zámořského hokeje přišel brzy. V páté minutě se nejdříve Arťjuchin natlačil důrazně až před Lundqvista a diváky zvedla ze sedadel první strkanice za brankou Rangers.

V 8. minutě už shodili rukavice tvrdý muž Rangers Voros a Malone, pustili se do sebe, ale po rychlému výpadu zkušenější rváče Vorose bylo rychle po souboji.

Navrch měli Rangers i ve hře, v první části přestříleli soupeře v poměru 15:3. Jenže po Callahanově střele se nedostal k dorážce Průcha, proti Kölzigovi neuspěl ani Näslund, Gomezova řada a efektní zadovkou Dubinsky.

Tampa Bay vytěžila v úvodní části z minima maximum, když skórovala v 19. minutě z teprve třetí střely na branku v zápase. Meszárošův pokus doklepl na brankové čáře Hall.

Tým z Manhattanu ve svém improvizovaném domácím prostředí, které si s Tampou oproti sobotě prohodil, svou převahu vyjádřil brankově ve druhém dějství. Ve 24. minutě usměrnil z mezikruží najíždějící bek Redden do pravého horního rohu Kölzigovy branky Näslundovu přihrávku.

Další možnosti Renneyho týmu měli opět Redden, Dubinsky a dvakrát bitkař Orr, na druhé straně se pokoušel vrátit vedení Lightning Hall.

Za gólem šli ale více Jezdci a v 33. minutě Gomez z dorážky už otočil stav. Hokej diváky bavil více než v sobotu a hala aplaudovala po rychlých brejcích a šancích. Gól mohl dát Žerděv, na druhé straně zachránila Rangers hodní tyčka po střele jedničky letošního draftu Stamkose a rychle zase kontroval Dubinsky.

V závěrečném dějství Tampa Bay zabrala, pomohly jí i dvě přesilovky a diváci se zřejmě v naději prodloužení večera o nastavení se v některých chvílích přiklonili výrazněji na její stranu. Jenže po St. Louisově přihrávce v početní výhodě neprostřelil z dobré pozice Lundqvista Prospal a švédská hvězda Jezdců už změnu stavu nepřipustila.

Nedošlo k ní ani necelých pět minut před koncem po Staalově pokusu v oslabení, kdy Rangers dokonce přečíslili soupeře. Přestože po Stamkosově faulu dohrávala Tampa Bay v oslabení, mohl vyrovnat Lecavalier. První hvězdou utkání byl vyhlášen Gomez, druhou jeho spoluhráč Redden a třetí Kölzig.

New York Rangers - Tampa Bay Lightning 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 24. Redden (Näslund, Gomez), 33. Gomez (Voros, Redden) - 19. Hall (Meszároš, Gratton). Rozhodčí: Fraser, Shick - Cvik, Pare. Vyloučení: 5:4, navíc Voros - Malone oba 5 min. Využití: 1:0. Střely na branku: 39:19. Diváci:
17.085.

Sestavy:
New York Rangers: Lundqvist - Rozsíval, Redden, Girardi, Kalinin, Mara, Staal - Drury, Gomez, Näslund - Žerděv, Dubinsky, Dawes - Callahan, Korpikoski, Průcha - Orr, Betts, Voros. Trenér Tom Renney.

Tampa Bay: Kölzig - Meszároš, Mihálik, Niskala, Carle, Heward, Lundin - St. Louis, Lecavalier, Prospal - Arťjuchin, J. Jokinen, Recchi - Vrbata, Stamkos, Malone - Hall, Gratton, Roberts. Trenér Barry Melrose.


Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud