3. října 2008 • 20:28

Pardubice viděly výhru i svatbu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZUJEME - Hokejisté Pardubic zvítězili v dnešním utkání 11. kola extraligy nad Zlínem 4:2 a počtvrté za sebou doma naplno bodovali.



Souhrn 11. kola>>>

Dali tak i dárek novomanželům z řad fanoušků, kteří byli v první přestávce na ledě ČEZ Arény oddáni. Zlín opět potvrdil, že se mu venku nedaří a v šesti zápasech mimo svůj led v této sezoně získal zatím jediný bod.

Hlasy trenérů
Václav Sýkora (Pardubice):
"Vstoupili jsme do zápasu mnohem líp než v tom posledním domácím proti Mladé Boleslavi. Soustředili jsme se na to. Byly tam šance Zlína i naše, my jsme naštěstí měli produktivitu lepší a dostali se do dvoubrankového vedení. Zlomový moment byl za stavu 3:1, když jsme začínali třetí třetinu ve třech v oslabení, které bylo ještě hodně dlouhé."


Zdeněk Venera (Zlín):
"Myslím si, že jsme zápas prohráli v první třetině, kdy jsme měli čtyři gólové šance, ale nedali branku. I ve druhé části jsme měli chvílemi převahu, do šancí jsme se dostávali, ale bohužel se potvrdilo, že těžko dáváme góly. Když už jsme dostali puk do brány, tak neplatil."

Oba celky vstoupily do zápasu svižně a gólmani Murín i Lašák museli brzy zasahovat. Domácí měli více nebezpečných situací a v páté minutě otevřel skóre Cetkovský, který našel bekhendem místo v levém horní rohu zlínské branky. Hosté zabrali, ale velkou možnost na vyrovnání promarnil Andrašovský, který zblízka zamířil pouze do Lašáka. Východočeši pojistili vedení v 16. minutě v přesilovce, když po Koukalově křížné přihrávce mířil Starý do odkryté branky.

Po přestávce vyplněné svatbou na ledě vstoupili do druhé části opět lépe domácí a po 69 vteřinách hry zvýšil na 3:0 Pivko, který doklepl Murínem vyraženou Tvrdíkovu střelu. Potom pálil ještě nebezpečně Cetkovský. V 25. minutě sice dostali puk za brankovou čáru i hosté, ale sudí Jeřábek gól po poradě s videorozhodčím pro Kollárovu hru vysokou holí neuznal.

Potom zastavil až Murín Pucherovo sólo a v 38. minutě už Zlín vstřelil po spolupráci dvou expardubických hráčů regulérní branku. Po přihrávce Andrašovského skóroval od modré čáry Linhart. Následně putovali na trestnou lavici postupně Čáslava, Snopek a Divíšek, ale Moravané na přelomu druhé a třetí části dvouminutovou výhodu pěti proti třem nevyužili.

Domácí se dostali do stejné výhody na 17 sekund, ale šance měli v době, kdy byl Zlín ve čtyřech. Koukal ale vystřelil do Murína a Cetkovského teč minula branku. Přestože tým kouče Sýkory náskok ještě nepojistil, bez potíží si ho hlídal.

V 57. minutě už definitivně pojistil výhru svou druhou trefou v utkání Starý, který tečoval Kolářovu prudkou přihrávku. Vylepšil si tak svou pozici nejlepšího střelce týmu už sedmou trefou v sezoně. Ještě zvýraznit rozdíl mohla Tvrdíkova bomba, ale nebyla přesná. Za hosty naopak ještě 37 sekund koncem korigoval výsledek Rachůnek.

Výsledek:
Moeller Pardubice - RI Okna Zlín 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Cetkovský (Somík), 16. Starý (Koukal, Kolář), 22. Pivko (Tvrdík), 57. Starý (Kolář) - 38. Linhart (Andrašovský), 60. Rachůnek (Kollár). Rozhodčí: Jeřábek - Kis, Pavlovič. Vyloučení: 5:6, navíc Hamrlík (Zlín) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 8265.

Sestavy:

Pardubice: Lašák - Píša, Čáslava, Snopek, Štrbák, Nakládal, Havíř, Zukal, M. Šeda - Cetkovský, Pucher, Somík - Tvrdík, Divíšek, Pivko - Kolář, Koukal, Starý - Radil, Blažek, Ondřej. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.

Zlín:
Murín - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný, Bořuta, Linhart - Balaštík, Leška, Köhler - Kubiš, Kollár, Rachůnek - Mokrejš, F. Čech, Záhorovský - M. Pšurný, Balán, Andrašovský. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud