2. října 2008 • 21:22

Slavia vyrovnala a postoupila

Autor: Aleš Roll
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nebylo to s přehledem. Jenže na to už se nikdo nezeptá. Slavia v rumunském Vaslui nejprve prohrávala, Brabcův vyrovnávací úder ze začátku druhé půle ji však v Poháru UEFA posílá dál!



Výsledek 1:1 po úvodní bezbrankové remíze v Praze na postup červenobílým stačil.
Ruce červenobílých míří nahoru, za okamžik už se navzájem radostně objímají. Byl to boj do poslední minuty, obavy o postup do poslední vteřiny.

Utkání jsme sledovali on-line >>>

Fandové v zelenobílých dresech se pomalu trousí domů, i tak však svému týmu, který zažívá v evropských pohárech premiéru, potleskem děkují.

Slavii zachránil v pohárové Evropě tento okamžik: Belaid rozehrává ve 48. minutě standardní situaci, míč plachtí do pokutového území, tam kapitán týmu Brabec přetlačí jednoho z domácích obránců a podrážkou boty nasměruje balon do sítě!

Čtěte víc: Stačilo nastavit nohu, řekl Brabec

Hráči v červenobílých dresech se radují u rohového praporku. V tu chvíli se uvolnili. Spadl jim kámen ze srdce. Do šaten totiž po půli kráčeli za nepříznivého stavu. Vaslui rozehrála ve 21. minutě roh a na bližší tyči se do hlavičky prudce opřel útočník Burdujan a v tu chvíli naladil domácí na postupovou vlnu – 1:0.

Brabec vyrovnal a zajistil Slavii postup
Brabec vyrovnal a zajistil Slavii postup


Bylo to druhá podobná situace v krátkém časovém úseku. Už ve 13. minutě totiž hlavičkoval po centru zleva zimbabwský forvard domácích Temwanjera. Jenže v tu chvíli vytáhl parádní zákrok slavistický brankář Vaniak! Tygřím skokem vytáhl jednou rukou míč mimo nebezpečí.

Slavia toho v první půli moc nepředvedla. Kouč červenobílých Karel Jarolím překvapil nasazením Ladislava Volešáka. Ten zatím v lize odehrál coby střídající tři zápasy, v nich 66 minut! Pouze v Poháru ČMFS se dvakrát objevil v základní sestavě.

V útoku dostal vedle Necida příležitost italský mladík Litteri – podobně jako v posledním ligovém s Olomoucí, v němž skóroval. Jenže už ve 12. minutě opustil hřiště na nosítkách, místo něj musel na plac Ivana, jenž v této sezoně rovněž nedostával mnoho příležitostí.

Obrana Pražanů v první půli nepracovala spolehlivě, ani záložníkům se nedařilo přejít přes střet pole. Forma, která tým Karla Jarolíma zdobí v domácí soutěži, jakoby najednou byla ta tam. Výsledkem byly jen dvě střely na branku, přičemž pouze ta Belaidova snesla přísnější kritéria. Slavia působila bezradně. S rumunským sokem si nevěděla rady.

Po vyrovnávací brance, která do role nepostupujícího celku náhle odsoudila Vaslui, vzrostlo Slavii sebevědomí. Rumunský celek se sice tlačil před Vaniakovu branku, defenziva červenobílých si však tentokrát všechny náznaky šancí pohlídala.

Vaslui - Slavia 1:1, první zápas 0:0, postupuje Slavia
Branky: 22. Burdujan - 49. Brabec.
Rozhodčí: Courtney - Shanks, McDowell (všichni Sev. Irsko).
ŽK: Burdujan, Genčev - Necid, Latka, Brabec.
Diváci: 9000.

Vaslui: Kuciak - Buhus, Genčev, Panait, Luz (84. Balace)- P. Jovanovič (65. N. Jovanovič), Ljubinkovič, N'Doye, Aliuta (85. Buhaescu) - Burdujan, Temwanjera.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček - Belaid, Volešák (83. Latka), Tavares, Černý (72. Janda) - Litteri (11. Ivana), Necid.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud