30. září 2008 • 20:04

Sparta otočila zápas v Mladé Boleslavi

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté pražské Sparty vyhráli v desátém extraligovém kole na ledě Mladé Boleslavi 2:1. O výhře favorita nad nováčkem soutěže rozhodl gól Michala Broše dvacet vteřin před koncem normální hrací doby.



Vyprodaná Metrostav aréna sledovala už od první minuty velký boj. Na každé straně bylo znát maximální nasazení, ale branky se diváci v úvodním dějství nedočkali.

Domácí se do Sparty pustili beze strachu a také jim patřil úvod zápasu. Soupeři jim navíc hned v 5. minutě nabídl výhodu přesilové hry, kterou ale domácí nezužitkovali.


Souhrn 10. kola najdete zde>>>


Po jejím konci měli domácí neustále optickou převahu, ale pokusy Štrby, Čecha i Posmyka gólman hostů Duba kryl. V této fázi hry se dostal ke střele i kapitán hostů David Výborný, ale jeho pokus efektně lapil Chábera v domácí svatyni.

Hlasy trenérů
Jiří Šejba (Mladá Boleslav): "Sehráli jsme po taktické stránce kvalitní zápas. Měli jsme hodně šancí z přesilovek, ale neproměnili jsme je. A tak zápas rozhodla individuální hrubá chyba. Není to poprvé takhle na konci zápasu. Musíme se na ty závěry třetin více soustředit."

František Výborný (Sparta Praha):

"Jsou to pro nás velmi cenné tři body. Věděli jsme, že to tady bude těžké, že si sice soupeři odtud body odvezli, ale vždy po těsných výsledcích. A byla to pravda. Z domácích čiší urputnost, je tady vidět kus dobré práce v organizaci hry."


Ve 14. minutě byl vyloučen do konce zápasu hostující Libor Procházka za likvidační faul u hrazení, po němž byl na nosítkách odvezen domácí Sýkora. Ale ani pětiminutovou výhodu mladoboleslavští hráči nezužitkovali.

Branky se diváci nedočkali ani ve druhé části hry. Obě mužstva ovšem k jejímu vstřelení měla velmi blízko. Všechny střely, které hráči vyprodukovali, však pochytali výborní gólmani.

A když už byli překonáni, zastoupily je jejich brankové konstrukce. Ve 25. minutě orazítkoval pravou tyč domácí Čech, na druhé straně trefil horní tyč Cháberovy branky Látal.

V úvodu třetiny části měli domácí výhodu přesilové hry pět na tři, kterou již po devíti vteřinách využili ke vstřelení gólu. Ve skrumáži před Dubou, který chytal od začátku poprvé v sezoně, se nejlépe zorientoval Handlovský.

Radost vydržela domácím pouze do 47. minuty, kdy v přesilové hře vystřelil od modré čáry Ton a Výborný puk tečovat mimo Cháberům dosah.

Vyrovnaná bitva poté mířila do prodloužení, které ale dvacet vteřin před koncem třetí části odmítl Broš, jenž potrestal chybu domácích v obranné třetině.

BK Mladá Boleslav - Sparta Praha 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)


Branky a nahrávky: 41. Handlovský (R. Král) - 47. D. Výborný (Ton, Vykoukal), 60. Broš (Jan Hanzlík).
Rozhodčí: Šír - Čížek, Prchal. Vyloučení: 6:7, navíc L. Procházka (Sparta) 5 min a do utkání. Využití: 1:1.
Diváci: 4100.

Sestavy:
Mladá Boleslav: Chábera - Marušák, Kočí, Mocek, Bauer, Posmyk, Brňák, Holub, Schnabel - Nouza, R. Král, Handlovský - Sýkora, Benda, Tomas - P. Barinka, Boháč, M. Čech - Kubeš, Pajič, Štrba. Trenéři: Šejba a Gudas.

Sparta Praha:
Duba - Ptáček, Gulaši, Vykoukal, Jan Hanzlík, L. Procházka, Černošek, Cunik - Látal, D. Výborný, Ručinský - Netík, Broš, Kratěna - Ton, Langhammer, Podlešák - Mrňa, Dragoun, Hromas - Hrdel. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud