Jakub Hlaváč
21. září 2008 • 22:00

Černošek vyzrál na Trvaje skrytou střelou

TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zastínil všechny útočné klenoty, které má Sparta k dispozici. Obránce Marek Černošek u mantinelu puk bez okolků napálil na znojemskou branku a jeho ruce vystřelily ke stropu. Zajistil svému týmu vítězství.



Před sezonou se očekávalo, že doma bude Sparta své soupeře drtit na počkání. Ale zatím to tak nevypadá…
Oba zápasy, co jsme sehráli na domácím ledě, byly velice těžké. Nedokázali jsme dát první gól, prohrávali a měli problémy. Navíc dnes výborně začapal Jiří Trvaj, který především ve druhé třetině své spoluhráče výtečně podržel a naše útočníky vychytal.

Znojemský brankář byl největší překážkou i v první části, kdy Sparta opět neproměnila přesilovku pět na tři?
Tam zlikvidoval za vteřinu dvě šance! Jednu Růčovi, jednu Vejbovi, a to byla opravdu sekunda. Nemyslím si, že bychom tu výhodu sehráli špatně, ale pořád nám chybí štěstí. Jednou se to zlomí a konečně odehrajeme klidný zápas, kdy dáme pět šest branek.

O zápase Sparty se Znojmem čtěte zde>>>

Nakonec jste Znojmo porazili díky dvěma využitým klasickým početním výhodám. Rozhodla tedy nedisciplinovanost soupeře?

Jejich fauly byly logickým vyústěním situace. Ty přesilovky jsme si vynutili. Zamkli jsme je třeba na minutu v obranném pásmu a oni byli tak vyčerpaní, že si museli pomoct nedovoleným zákrokem.

Jeden jste ve třetí třetině ztrestal vy a rozhodl tak o vítězství Sparty. Hrálo při vaší střele klíčovou roli, že měl gólman zakrytý výhled?
Vypálil sem podél nohou obránce a myslím, že Trvka neviděl vůbec nic. I podle jeho reakce se to dá poznat, protože vůbec nesklapl betony, mezi kterými puk prošel.

Střela šla po zemi, je v tom záměr?
V situacích, kdy je před brankou hodně hráčů, jako například po buly, se o to snažím. Pokouším se netrefit prvního hráče před sebou a najít hokejky na teč. Pokud je ale trochu prostoru, tak mířím nahoru, aby se puk odrážel gólmanovi od betonů a naši útočníci měli možnost dorážet.

Trefil jste se ve druhém duelu za sebou, cítíte formu?
Měl jsem štěstí, kdyby se mne to ještě chvíli drželo, tak bych se nezlobil.

Říkáte štěstí, to tedy ke gólu stačilo?
No šťastný byl, ale nevystřelit, tak ho asi nedám.

Paní Fortuna byla Spartě nakloněna i na konci utkání, kdy jste hráli oslabení…
Ten závěr byl hodně nepříjemný. Minutu hrát v oslabení, které ještě umocnila jejich power play… Dvakrát nás v tu chvíli hodně podržel Tomáš Pöpperle, zaplaťpánbůh za to.

Včera v TESLA Areně do očních hodin koncertoval Iggy Pop, projevilo se to nějak na kvalitě ledové plochy?
Led nebyl nejlepší, hlavně na konci třetin. Ale bývá to tak i jindy. Myslím, že se na tom ta akce nijak výrazně nepodepsala.

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud