Richard Šíma
21. září 2008 • 16:25

Baník si poradil s Příbramí

TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poloprázdné Bazaly sledovaly v neděli těžký boj Baníku s houževnatě bránící Příbramí. Hrstka diváků se nakonec vítězství dočkala, ale cesta k němu byla složitá.



Lecjaké řeči kolovaly v širém okolí Bazalů před nedělním zápasem. Co se stane, když Baník nevyhraje? Jaké budou sankce? Bude stát případný neúspěch trenéra Večeřu místo?

„O tom vůbec nemůže být řeč. Žádnou takovou myšlenkou jsme se před zápasem nezabývali,“ pravil Verner Lička, generální manažer Baníku těsně před utkáním. „Diskuze o tom, jestli jsme se zabývali možností trenérova odvolání, je nesmyslná. Pokud to chcete slyšet rozvitěji, pak řeknu absolutně nesmyslná,“ dodal Lička.

Souhrn zápasů 7. kola naleznete zde >>>

V zelených dresech hrající Příbram přijela na Bazaly bránit. Nikterak to nemaskovala. A vyrážet do brejků, což se jí povedlo už ve 4. minutě, kdy se na Vaška řítil osamocený Huňa. Ostravský gólman svůj tým zachránil.

Pak si dal Baník na dlouho pozor a tlačil se dopředu. Na mokrém trávníku to byla úmorná dřina. Příbram dobře bránila a Krbeček velmi dobře chytal. Až do 68. minuty… V prvním poločase stačil na poslední chvíli vyškrábnout Mičolův centr, který už už mířil na Svěrkošovu hlavu. Vzápětí perfektně zlikvidoval Mičolovu hlavičku zblízka, Bolf o chvíli později mířil hlavou nad.

Příbramský trenér Morales neustále hulákal na své hráče, kteří se v první půli těžce dostávali dopředu. Cucal u toho med. „Ten potřebuju, abych byl maximálně koncentrovaný,“ vysvětlil Morales po utkání své originální počínání. „Na každý poločas potřebuju jednu krabičku,“ prohlásil s vážnou tváří, jakoby na tom, že žužlá med z malé krabičky a beztak je z toho celý ulepený, nebylo nic divného.

Tři minuty po přestávce se Morales do krabičky s medem dost možná naplno zahryzl. Klesův tečovaný centr totiž zaletěl za stopera Neuwirtha, kde byl úplně volný Borek. Stoprocentní gól. Jenže příbramský hráč hlavičkoval neuvěřitelně nad. „Měl jsem na hlavě bod, možná tři,“ kál se Borek po utkání. „Kdybych to dal, určitě bychom v Ostravě neprohráli. Nedokážu si vysvětlit, jak jsem to mohl neproměnit. Ze sta možností bych to musel stokrát trefit,“ lamentoval Borek.

A pak přišla 68. minuta, v níž se Baník zničehonic dostal k rohovému kopu. Zahrál ho Otepka, příbramský gólman na jeho centr nedosáhl, zatímco Bolf ano. Hlavou napálil míč do sítě „Celý zápas chytal velmi dobře. Ale tady drobnou chybu udělal,“ pravil Morales na Krbečkovu adresu.

Konečnou podobu dal výsledku příbramský stoper Nohýnek, který ve snaze odvrátit Střihavkův pas na Svěrkoše napálil míč prudce do vlastní branky.

Ostrava - Příbram 2:0 (0:0)

Branky: 68. Bolf, 90+1. Nohýnek vlastní
Rozhodčí: Jílek - Kubáň, Vysloužil
ŽK: Tchuř - Pleško, Tomašák, Nechvátal
Diváci: 3823
Ostrava: Vašek - Řezník, Neuwirth, Bolf, Tchuř - Marek, Galásek, Otepka, Mičola (62. Střihavka) - Svěrkoš, Zeher (90. Lička)
Příbram: Krbeček - Knakal, Nohýnek, J. Štochl, Mišun - Klesa, Biyik (46. Nechvátal), Pleško, Tomašák (83. M. Štochl) - Borek (74. De Oliveira), Huňa

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud