18. září 2008 • 22:03

Slávisté o postupu nepochybují

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Slavie po úvodním duelu 1. kola Poháru UEFA tuší, že v odvetě na hřišti rumunského celku SC Vaslui budou mít hodně práce s tím, aby proklouzli do základní skupiny soutěže.



"Sešívaní" dnes doma uhráli jen bezbrankovou remízu a po zápase si hodně vyčítali, že svůj trvalý tlak nepřetavili alespoň v jeden vstřelený gól. Dobře si uvědomovali, že i s těsným vedením by se jim na horkou rumunskou půdu cestovalo mnohem lépe.

"Ale nikdo v hlavách nemá, že bychom to v Rumunsku neměli zvládnout a v pohárech skončit," uvedl po utkání Dušan Švento, který i dnes nastoupil netradičně na hrotu útoku, přestože je čistokrevným záložníkem.

Šventova snaha však vyzněla naprázdno, stejně jako jeho spoluhráčů, kteří vyšli naprázdno i v předchozích dvou pohárových zápasech a v předkole Ligy mistrů s Fiorentinou.

"Teď je jasné, že v Rumunsku alespoň jeden gól dát musíme, abychom si uchovali naději. Bezbranková remíza z domácího hřiště není ideální, ale není to zase beznadějné," zdůraznil Švento.

Slávistům nebylo nic platné, že většinu zápasu měli výraznou převahu. Gólu se nedočkal ani Tomáš Necid, se šesti brankami nejlepší kanonýr české ligy.

Ve druhém poločase byl dvakrát blízko gólové radosti, ale jednou mířil těsně vedle a pak jej vychytal slovenský brankář ve službách Vasluie Kuciak.

"Nehráli jsme špatně, jen tomu chyběly ty góly. Neměli jsme takové štěstí jako třeba v zápasech v lize," uvažoval Necid, který v pondělí dvěma trefami sestřelil Jablonec.

"Dnes se nám ve finální fázi nedařilo. Jak se nám krátil čas, tak jsme to tam chtěli za každou cenu dotlačit, ale několikrát nám chyběl kousíček. I mně. Škoda, že jsme tu převahu nevyjádřili gólem," posteskl si Necid, který věří, že si Slavia v pondělí spraví chuť v ligové dohrávce se Zlínem.

Pro Pražany byl největší překážkou právě Kuciak. Slovenský gólman slávistické střelce trápil už loni ještě v dresu Žiliny, kdy dvakrát vychytal v předkole Ligy mistrů bezbrankovou remízu a smutnil až po penaltovém rozstřelu na Strahově.

"Ale neřekl bych, že je to naše noční můra. V hlavách jsme to neměli, že jsme mu loni také nedali gól," řekl Švento, někdejší Kuciakův spoluhráč ze slovenské jednadvacítky.

"Když jsme odcházeli ze hřiště, tak mi říkal, že je i dnes s remízou hodně spokojený," tlumočil Švento. Kuciak i dnes v Edenu oplýval jistotou a svůj tým podržel hlavně v závěru zápasu.

Čeští šampioni však nepochybují, že po odvetě v Rumunsku budou šťastnější než soupeř. "To, v čem jsme dnes selhali, tedy koncovku, tam musíme napravit. Dnes nám to létalo těsně vedle, tak se to snad otočí. I když to tam bude hodně horké," dodal záložník Marek Jarolím.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud