16. září 2008 • 22:05

Mertlovi večer zhořkl

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Českých Budějovic i potřetí ztratili před domácím publikem dobře rozehraný zápas, a přes první bodový zisk v Budvar Areně byli po utkání hodně skleslí.



Mountfield nepotvrdil úterní výhru ve Znojmě, přestože vedl po první třetině nad Litvínovem už 3:0. Po prohře 3:4 po samostatných nájezdech zhořkl večer v dresu Jihočechů i střelci dvou branek a majiteli ceny pro nejlepšího hráče zápasu Tomáši Mertlovi.

Dvaadvacetiletý útočník získal svými prvnímu dvěma body v sezoně vedení 2:0, které ještě nevýšil Lukáš Květoň, ale v nepodařené druhé třetině Jihočeši dovolili soupeři snížit na rozdíl jediného gólu a v závěrečné třetině ztratili náskok. "Ve druhé třetině jsme asi byli příliš lehkovážní, polevili jsme, náskok nás ukolébal," řekl novinářům po utkání Mertl.

České Budějovice už v úvodním kole vedli nad Slavii 2:0, ale prohráli 2:3. Inkasovali tři branky v druhé části, stejně jako v druhém utkání s Vítkovicemi. Tam promarnili jednobrankové vedení v úvodní části a po druhé třetině prohrávali už 1:5. Když zabrali znovu v závěrečné části, už bylo pozdě, stejně jako dnes. "Soupeř nám dneska dal ve druhé třetině dva góly a psychicky se dostal nahoru, zatímco pro nás bylo těžké zapnout a znovu ho přetlačit," potvrdil Mertl, že ztráta koncentrace stojí Jihočechy cenné body.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud