16. září 2008 • 22:20

Výborný by radši body pro tým

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán pražské Sparty David Výborný se ve čtvrtém extraligovém kole poprvé zapsal mezi střelce, ale velkou radost z toho neměl.



Sparta prohrála městské derby se Slavií 1:2 a připsala si druhou porážku za sebou i v sezoně.

"Radši bych byl, kdybych gól nedal a bodovali jsme. Je to pro nás škoda. Myslím si, že jsme hráli slušný zápas, ale od chvíle, kdy jsme dali gól, jsme měli desetiminutový výpadek, kdy nás Slavia přehrála. Ve třetí třetině jsme sice nějaký tlak měli, ale gól z toho nepadl," řekl Výborný novinářům.

Pětinásobný mistr světa se do Sparty vrátil před sezonou ze zámoří, ale na začátku sezony se mu příliš nedaří. Výkon první formace se však dnes mírně zlepšil. "Myslím si, že dnes jsme hráli asi nejlepší zápas. I když gól byl jen jeden a my bychom jich měli dávat více. Trochu jsme zjednodušili hru a i hřiště na Slavii je velice dobré a myslím si, že by měla být všude," naznačil Výborný, že by mu vyhovovalo zmenšení všech kluzišť v extralize na zámořské rozměry 58x26 metrů.

Výborný měl dnes hodně šancí. Na začátku utkání i na jeho konci. "Teď mě hlavně štve, že jsem nedal tři minuty před koncem na 2:2. To mě hodně mrzí. Mohli jsme jít do prodloužení a bodovat," řekl. V první třetině při přesilovce pět na tři trefil tyč. "Měl jsem z otočky prázdnou branku, ale trefil tyč. Minutu a půl přesilovky musíme dát gól. Šance jsme měli, ale nevyšlo to," litoval.

Dalším klíčovým momentem duelu podle něj byla část druhé třetiny, kdy Slavia jeho tým zcela přehrála. "Měli jsme vedení udržet do konce třetiny, nebo přidat ještě jeden gól. To se nám ale poslední dobou nedaří. Vždy, když srovnáme, nebo vedeme, tak hned dostaneme branku," uvedl syn současného trenéra Sparty.

Sparta v létě mocně posilovala, ale nové či staronové akvizice se zatím neprosazují, jak se čekalo. Podle Výborného je tak možné, že dojde k přeskupení útočných formací. "Určitě je to možné. Kdyby se nám nedařilo, tak nemůžeme hrát spolu dvacet zápasů a dát pět gólů. To nejde. Na to se ale musíte zeptat trenérů," řekl Výborný.

S úrovní extraligy je po svém návratu spokojen. "Je začátek a všichni mají hodně sil. Doufám ale, že lidi budou chodit a rozhodčí budou pískat, jak pískají teď. To se mi hrozně líbí. Pískají rovinu," ocenil výkony arbitrů zkušený útočník.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud