16. září 2008 • 22:13

Málek chválil obranu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Plzně pokračují ve skvělém vstupu do sezony a tým kolem nového lídra Martina Straky po čtyřech kolech vládne extralize s plným počtem bodů.



V západočeském derby na ledě Karlových Varů opět ukázal Lasselsberger svou sílu v ofenzívě a přesilových hrách, navíc ho odehrál také v defenzívě s čistým štítem. Gólman Roman Málek si připsal nulu díky 37 úspěšným zákrokům.

"Chytal jsem za vynikající obranou," pochválil své spoluhráče Málek po výhře 3:0. V první polovině utkání měli více ze hry hráči domácí Energie, ale plzeňský gólman pochytal šance karlovarských a díky dvěma přesilovkovým gólům Tomáše Vlasáka a Jaroslava Kracíka Plzeň rázem utkání ovládla. "Druhá třetina rozhodla," potvrdil Málek.

Návrat do Plzně si užívá Straka, který si gólem v poslední minutě pojistil pozici nejproduktivnějšího hráče a nejlepšího střelce soutěže. "Mužstvo je při tom počtu bodů v psychické pohodě," prohlásila posila z New Yorku Rangers, která stihla za čtyři zápasy sedm bodů a pět branek. Hlavní zásluhu za dnešní tři body dával Málkovi. "Roman nás podržel. Důležité bylo, že první třetina skončila bez branek," dodal šestatřicetiletý olympijský vítěz z Nagana a mistr světa z Vídně z roku 2005.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud