16. září 2008 • 22:06

Fikrt: Strašně jsem to vítězství potřebovali

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rachot, kterým liberečtí hokejisté slavili první vítězství v sezoně, dobrých pět minut otřásal útrobami třineckého zimního stadionu. Úleva v táboře Bílých Tygrů by se po špatném začátku extraligy dala nahmatat.



"Strašně jsem to vítězství potřebovali. Ve stejné hře musíme pokračovat i dále," řekl novinářům hlavní hrdina zápasu Michal Fikrt, který při závěrečném náporu Třince jistil výhru 2:1 několika pohotovými zásahy.
Čtyři kola bez výhry, to už by byl alarmující signál pro šéfy ambiciózního klubu. Liberec však příznaky krize zažehnal. V Třinci vydoloval hubený triumf. "Více jsme chtěli. Hrábli jsme jak koně, kluci makali a perfektně to čistili. Tohle nám v minulých zápasech kromě utkání se Spartou chybělo. Tohle nám sedí a musíme v tom pokračovat," prohlásil Fikrt.
Ze suterénu tabulky Liberec tahá nečekaný hrdina. Fikrt zazářil už v duelu se Spartou, teď se zaskvěl i v Třinci. Záskok za zdravotně indisponovaného olympijského vítěze Milana Hniličku využil k tomu, aby se pevně zabydlel v libereckém brankovišti. "Jsem rád, že jsem se dostal do formy a ne, že bych byl rád, že je to na úkor Milana. Věřím, že až se vrátí, vrátí se to do starých kolejí," poznamenal Fikrt skromně.
Zatím si může užívat důvěru liberecké party. Než se liberecká hvězda vrátila z přeměřování výstroje, celý tým si čekání spontánně krátil bušením hokejek do obložení třinecké kabiny. "Hodně nás podržel," uznal útočník Tomáš Klimenta, který dnes vstřelil vyrovnávací gól. Brzy po něm Pletka přidal druhý zásah a těsný stav Liberec udržel až do konce. "Ty dva slepené góly nám pomohly hodně hlavně psychicky. Za stavu 2:0 bychom už se zvedli těžko. Takhle jsem to dokázali ubránit," vysvětlil Klimenta.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud