16. září 2008 • 20:30

Málek podržel Plzeň

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Plzně zvítězili v západočeském derby na ledě Karlových Varů 3:0 a po čtyřech kolech s plným bodovým ziskem stále vládnou extralize.



Lasselsberger získal ve druhé třetině dvoubrankové vedení díky trefám Tomáše Vlasáka a Jaroslava Kracíka v přesilových hrách, v poslední minutě pojistil výsledek Martin Straka. Gólman Roman Málek si připsal poprvé v sezoně čisté konto.

Hlasy trenérů
Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "V první třetině jsme si šance vytvořili, ale neproměnili jsme je. Plzeň potvrdila výbornou formu v úvodu extraligy."

Pavel Hynek (Plzeň): "Utkání mělo svoji kvalitu. V první třetině jsme se hodně zaměřili na defenzívu. Ve třetí třetině jsme si zápas už pohlídali. Brankář Málek nás několikrát podržel."

Plzeň, která už v přípravném období Energii dvakrát porazila, se musela obejít bez obránců Redlihse, Cartelliho a Dobrovolného. Domácím scházeli útočníci Pech a Procházka. Prvním větší šanci měl ve 4. minutě plzeňský lídr Straka, ale karlovarský gólman Mensator jeho pokus kryl.

Na druhé straně zahrozil čtvrtý útok karlovarských mladíků a třikrát vyzkoušel Málka Hluchý. Domácí byli aktivnější a ve 12. minutě pálil Košťál a v závěru úvodního dějství Melenovský. Na začátku druhé třetiny nezamířil přesně od modré čáry Dobroň.

Informace o ostatních zápasech čtvrtého kola

Pře polovinou utkání se dostala do šancí také Plzeň a Mensatora prověřili Hudec a Vlasáka. První gól utkání padl ve 32. minutě, kdy v přesilovce Plzně vystřelil od modré čáry Benák a jeho střelu tečoval za Mensatorova záda Vlasák. Hosté na několik minut převzali iniciativu. Pak sice mohl odpovědět Kumstát, ale Málka nepřekonal a v 39. minutě po Strakově střele úspěšně dorážel Kracík.

Ve závěrečné části hosté kontrolovali vývoj a domácí se v ofenzívě nedařilo. Naopak Mensator musel krýt Benákovu střelu. Málka ohrozil v 56. minutě Grof. Výhru hostů dovršil 58 sekund před koncem při signalizovaném vyloučení domácího hráče Straka.

Energie Karlovy Vary - Lasselsberger Plzeň 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 32. Vlasák (Benák, Kracík), 39. Kracík (Straka), 60. Straka (Vlasák). Rozhodčí: Hradil - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:2. Diváci: 4145.

Karlovy Vary: Mensator - Jiří Hanzlík, Dobroň, Duben, Grof, Řezníček, Němec, Mudroch, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Zucker, Kristek, Skladaný - Bílek, Melenovský, Hluchý - Dej, Kuběna, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
Plzeň: Málek - Benák, Dresler, Čakajík, S. Hudec, Martinec, Pácal, Všetečka - Fabuš, Straka, Vlasák - Důras, Kracík, Matějovský - Dvořák, Šindel, Adamský - Kubalík, Vampola, Laš. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud