16. září 2008 • 14:42

Novák: Sparta to nebude mít lehké

Autor: Tomáš Zetek
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři zápasy, tři výhry. Nijak to nekazí fakt, že v Pardubicích se slávisté radovali až po nájezdech. Mistrovská mašina neztrácí páru a uhání vstříc následující stanici, kterou je derby pražských "S".



"Daří se oběma týmům, takže nikdo není favoritem," tvrdí Jan Novák, obránce Slavie.

Zápasy se Spartou, ty mají vždy specifickou atmosféru, že?
"Určitě. Má to své kouzlo. Na druhou stranu nic speciálního nejde připravovat, protože máme obden zápas. Před utkáním určitě bude nějaká porada, ale nic extra. Všichni si uvědomujeme, že to nebude jen tak nějaký zápas, takže na motivaci nebo něco podobného nikdo upozorňovat nemusí."

Slavii chybí fanoušci
Báli se mistrovské kocoviny, ale vstup do nového ročníku se jim povedl.

Dva těžké duely venku a z nich pět bodů. Ve třetím kole čekal na Slavii první domácí duel. Velké očekávání.

Mladou Boleslav Růžičkova parta přetlačila, ale bylo to utkání "bez diváků". Oficiální údaj? 3725 diváků.

„Nemá cenu nic skrývat. Lidí bylo málo a mrzí nás to. Minulou sezonu jsme vyhráli ligu a na první domácí zápas přijde tři a půl tisíce diváků. To je prostě špatné," stýská si Vladimír Růžička, šéf Slavie.

„Nevím, co bychom venku měli uhrát, aby pak doma lidi přišli. Potvrzuje se to, že je jedno, jestli hrajeme na prvním nebo posledním místě. Lidi chodí pořád stejně. Nebo vlastně nechodí," dodává polohlasně kouč obhájce mistrovského titulu.

V úterý čeká O2 Arenu první vrchol nové sezony. Derby se Spartou. To už snad diváky přitáhne.

„To bychom ale museli hrát všechno se Spartou nebo s Pardubicemi," kroutí hlavou Růžička. „V Praze není lehké na začátku září naplnit halu, ale nevím, co chce hokejový fanoušek vidět víc."


Jak hodnotíte dosavadní výsledky odvěkého rivala v této sezoně?
"Já hru ostatních týmů moc nesleduji. Kouknu na výsledky, ale že bych studoval, kdo jak hraje, to ne. Vím samozřejmě, že naposledy prohráli v Plzni, ale neznamená to, že je nějak podceňujeme."

Při pohledu na sparťanskou soupisku to snad ani nejde, ne?
"Víme, na které hráče si dávat pozor. První dvě lajny má Sparta opravdu vynikající. Musíme hrát hodně důrazně, ale zároveň nefaulovat. Jakmile budou mít přesilovku, okamžitě to je pro nás obrovské ohrožení... Ale oni to s námi taky nebudou mít lehké."

Jak to myslíte?
"Vyhráli jsme tři zápasy a máme taky dvě výborné lajny." (usmívá se)

Ani udržení mistrovské formy nepřilákalo na nedělní zápas do hlediště O2 Areny příliš fanoušků. Něco málo přes tři a půl tisíce diváků, to je hodně málo...
"Říkali sice tři a půl, ale mně to teda nepřišlo."

Myslíte, že tam bylo ještě míň lidí?
"Přišlo mi to tak. Když jsme vyjížděli na rozbruslení, tak tam byla akorát ochranka a po chvíli jsem si zavzpomínal, jaké to bylo, když jsem byl mladší a hrál za juniory." (směje se)

Jaké výsledky byste v prvních dvou utkáních museli uhrát, aby přišlo víc diváků?
"Já nevím... Nechci se dotknout Mladé Boleslavi, ale asi to nebyl pro lidi tak atraktivní soupeř. Snad se to na Spartu otočí a lidi přijdou. Bude to jiný zápas, který by měl mít super atmosféru. Už v minulé sezoně padalo hodně gólů a myslím si, že i teď jsou oba týmy hodně útočně naladěny."

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud