14. září 2008 • 22:05

Kladnu pomohl i kuriózní gól Nádašdiho

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejistům Kladna patří po třech extraligových kolem druhé místa v tabulce, když ani jednou neprohráli. Na dnešní výhře nad Třincem, i když jen v prodloužení, se trochu kuriózním gólem podílel obránce Tomáš Nádašdi.



Důrazný bek překonal brankáře Ocelářů Martina Vojtka střelou téměř z poloviny hřiště.

"Podobný gól jsem dal před pár lety v Košicích, ale tehdy to byla jenom příprava. Dnes byla branka jednoznačně důležitější," řekl Nádašdi novinářům po utkání.

Přiznal ale, že jen nastřeloval puk na brankáře s cílem získat buly v útočném pásmu. "Sledoval jsem puk a najednou vidím, že Vojtkovi prochází mezi betony. Pak jsem se v duchu modlil, aby přešel až za brankovou čáru," uvedl slovenský bek.

Jeho gól přišel krátce poté, co jeho spoluhráč Jaroslava Kalla neproměnil trestné střílení. Kladno v té chvíli prohrávalo 1:2. "Věřím ale, že i kdybych nevyrovnal já, podařilo by se to někomu jinému. Byla ještě dost dlouhá doba," podotkl Nádašdi.

Kladnu se vstup do soutěže vydařil, což prý zapříčinila i trochu nečekaná výhra v prvním kole na ledě Liberce.

"Před sezonou jsme byli od trenérů upozorňováni, abychom na rozdíl od loňska především zlepšili přístup k zápasům. A je to hned znát. Jdeme od zápasu k zápasu, ale čeká nás moc dlouhá cesta," uvedl Nádašdi, který byl vyhlášen nejlepším hráčem Kladna.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud