12. září 2008 • 23:04

Divíšek zařídil bod, ale spokojený nebyl

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Tomáš Divíšek se představil v extraligovém utkání pardubickým fanouškům v domácím prostředí poprvé od svého odchodu v roce 2005 a trefou v 60. minutě zařídil Moelleru alespoň bod.



Vyrovnal totiž na 3:3 a vynutil prodloužení. Výhru po nájezdech ale slavila Slavia, kam po titulu s Pardubicemi odešel a kde předčasně skončil na začátku sezony 2006/07.

Pardubicím dnes získal první bod v sezoně, ale za hrdinu se rozhodně nepovažuje. "Já jsem nehrál dobře, bylo to špatné, hodně špatné. Několikrát jsem to tam namazal slávistům, klukům jsem moc nepomohl. Měl jsem jediný světlý moment, to byly ty tři vteřiny, co jsem dával gól. Ten zápas z mé strany nebyl dobrý," nešetřil sebekritikou Divíšek.

Slávisté rozhodli až na nájezdy >>>

Velmi si ale cení toho, že se mužstvo zvedlo i za nepříznivého stavu. "Bylo tam trochu štěstí, ale nevzdali jsme se, což je pozitivní, a bod je zlatý," doplnil útočník, který přišel z Plzně poté, co mu nevyšlo angažmá v ruském Jekatěrinburgu.

V přípravě si pak navíc poranil oko, což jej také poznamenalo. "Měl jsem toho dneska dost. Přece jen byla znát tréninková pauza po zranění oka. To je už dobré. Já ale nejsem žádný bruslař, potřebuji to vydřít fyzičkou, a když chybí, tak to musí být znát," pokračoval Divíšek.

Chuť si spravil alespoň svou trefou. "Já nevím, jak to přesně padlo. Někdo to tam nahodil před bránu, Áda (Svoboda) tam dal výborně beton a já jsem do toho bušil. Přestože nebylo moc času, tak jsem to tam nějak dotlačil, opravdu nevím jak," popisoval.

Divíšek bydlí nedaleko Pardubic vedle Adama Svobody, takže se před zápasem trochu hecovali, psali si a padla i sázka. "Ale já už nevím, ani o co to bylo, musím se ho zeptat, jestli to bylo na vítězství nebo na co," smál se Divíšek. Slávistický gólman ale prozradil, že sázku vyhrál, protože se vsadili, že mu Divíšek nedá v utkání dva góly. O co se vsadili, ale nikdo nechtěl prozradit.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud