12. září 2008 • 22:47

Škoda, že jsem nechytil něco navíc, mrzelo Fikrta

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani vynikající výkon brankáře Michala Fikrta nepomohl hokejistům Liberce k první výhře v letošní sezoně. Přitom předvedl 52 úspěšných zákroků, ale Severočechům to stačilo jen k zisku bodu.



"Přijel jsem si užít zápas, a to se mi povedlo. Jen škoda, že jsem v penaltové loterii nechytil ještě něco navíc," řekl Fikrt novinářům po zápase. Na Spartu se těšil také proto, že se mu tady dařilo i v minulosti. "I v juniorech se mi tady chytalo dobře. Je ale pravda, že naposledy jsem tady nastoupit před devíti lety," uvedl šestadvacetiletý gólman.

Skoro jsem měl v očích slzy, řekl Výborný

Že dostane v druhém kole přednost před Hniličkou, se dozvěděl hned ve středu. V úterý odchytal třetí třetinu proti Kladnu a nevedl si špatně, proto mu trenéři dali opět důvěru.

"Nepřekvapilo mě to. Tohle neřeším. Trenér přijde a řekne, že budu chytat, a já to respektuji. A těším se na zápas. Pro každého gólmana je ráj zachytat si tady proti takovému silnému klubu a klukům, co na reprezentační úrovni vyhráli vše, co šlo," podotkl Fikrt, jenž pochválil spoluhráče za bojovný výkon.

Sparťané se na vítězství nadřeli
Na domácím ledě porazili Liberec na nájezdy >>>

Fikrta překonal ze hry pouze Michal Broš při dvojnásobné početní výhodě na začátku třetí třetiny. "Po druhé části jsem toho měl plné zuby a na začátku třetí třetiny mi chyběla síla. Tahal jsem nohy. Sparta pak dostala přesilovky, a to mi podřízlo větev," řekl Fikrt.

Domácí jej překonali ve chvíli, kdy bylo na ledě pět největších útočných es Sparty. Toho si ale Fikrt nevšiml. "Nesleduju, kdo je na ledě. Jen koukám, jak drží hokejku. Když hraje ve Spartě, tak něco umí a je jedno, jestli to je obránce nebo útočník," řekl.

Liberec dnes v Praze neuspěl i přesto, že v minulé sezoně se mu proti Spartě dařilo. Vyřadil ji 4:0 na zápasy ve čtvrtfinále play off a v základní části s ní prohrál jen jednou. "Je pravda, že nám asi Sparta jako Liberci sedí. Kluci to říkali i před zápasem. Lukáš Derner dokonce tvrdil, že tady hrál pětkrát a vždy vyhrál," uvedl Fikrt.

Gólman Severočechů měl v předešlém duelu proti Kladnu problém s rozměry lapačky, která neprošla měřením; klub dostal za dva chybné rozměry pokutu 100.000 korun, proti které se ale odvolal. Dnes bylo všechno v pořádku, i když Fikrt podle všeho nastoupil úplně se stejnou lapačkou.

"Bylo to v pohodě. Lapačka seděla od začátku. Rozhodčí to ale měřil jiným způsobem. My to tady měřili před zápasem a rozhodčí řekl, že s ní mohu jít do hry. Sedělo to i po zápase," řekl Fikrt.

Podle zjištění hlavního arbitra Robina Šíra měřila manžeta lapačky 10,2 cm. V pravidlech je stanovený rozměr 10,16. Člen komise rozhodčích Pavel Halas však řekl, že ve Fikrtově případě bylo vše v pořádku. Stanovené rozměry mají totiž povolenou mírnou odchylku.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud