14. září 2008 • 12:00

Žižkov přestřílel Bohemku

Autor: Robert Neumann
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyři góly, tři body a – kromě desetiminutového výpadku ve druhé půli – sebevědomý výkon Viktorie. Taková byla premiéra Josefa Csaplára na žižkovské lavičce, kterou ozdobilo famózní sólo Švancary.



„Myslím, že zápas byl parádní, padlo šest branek, byl dramatický. Kdo přišel, dostal za své peníze zajímavý produkt,“ řekl po utkání Csaplár. Po svém nástupu před týdnem sliboval ofenzivní styl, nebojácnost, agresivitu.

Předsevzetí se, hlavně v prvním poločase, vyplnilo. Jeho noví svěřenci servírovali útočný fotbal plný křídelních akcí, okořeněný čtyřmi zásahy.

UTKÁNÍ JSME SLEDOVALI ONLINE

„Jsem poslední člověk, co by ten výkon přecenil. Hráli jsme proti soupeři, který se pohybuje v dolní části tabulky stejně jako my… Ale pokud se o něco snažíte, trénujete, mluvíte o tom, a pak se to v zápase občas objeví, tak je to pozitivní,“ podotkl Csaplár. Viktoria pod jeho vedením zastavila sérii tří porážek, kdy ani jednou neskórovala.

HLASY TRENÉRŮ
Josef Csaplár (Žižkov): "Vstup jsme měli velmi dobrý, ale začátek druhého poločasu byl jako den a noc."

Luboš Urban (Bohemians): "Opakuje se to každý zápas. Jakmile jsme pod tlakem, děláme obrovské chyby. Naše obrana je jako ementál, jsme neohrabaní a pomalí. Na to, jak jsme zkušení, jsme i hloupí."

Včera dopoledne na Žižkově nastřílela góly hned čtyři. Na cestu za důležitým vítězstvím nasměroval v úvodu zápasu fantastickým gólem útočník Švancara, který přešel přes tři obránce a mazácky „dloubákem“ překonal brankáře Wintra.

Na branku Bohemians se valil jeden útok za druhým, ochozy často aplaudovaly. Aktivní byli na levé straně Xavier s Koukalem, uprostřed tvrdil muziku Vozábal, na hrotu Švancara. Když pak před poločasem zvýšil na rozdíl dvou branek Šťastný, který trestuhodně osamocený dorazil míč do sítě po přímém kopu Vozábala, vznášela se nad Bohemians hrozba debaklu.

Hosté byli pasivní, stejně jako nedávno na Slavii. Zabrala až bouřka trenéra Luboše Urbana o poločase, stejně tak dvě změny v sestavě.

Bohemians, za něž poprvé nastoupila posila ze Sparty Jeslínek, začali běhat, Žižkov najednou nevěděl, co se s ním děje. A zásluhou Dobeše a Macháčka bylo brzy srovnáno.

„No, nebylo mi lehko. Ale že bych se bál o výsledek? Tak já nepřemýšlím, nemám právo na ty myšlenky. Víra musí trvat do poslední minuty,“ odmítl Csaplár obavy, že by Žižkov už téměř vyhraný zápas ztratil.

OHLASY PO UTKÁNÍ ČTĚTE ZDE>>>

Přestřelka pokračovala dál, za chvíli se do míče opřel Vozábal a vrátil Viktorii vedení. Pojistku pak přidal Naumov. Závěr sice domácí odehráli bez vyloučeného Besty, který faulem hasil svoji chybu, zaslouženou výhru však už udrželi. Kdo Csaplára nejvíc zaujal?

„Nechci hodnotit jednotlivce. Můžu ale říct, že to bylo velké utkání Švancary, který předvedl skvělé věci,“ chválil kouč nejlepšího muže na trávníku.

Pro Švancarovy „vtípky“ během utkání, kdy pomocí gest často gestikuluje s diváky, má pochopení. „Švancara je Švancara, předělávat ho nebudu. Stejně jako jsem nepředělával jiné zlobivé hráče, třeba Jirku Štajnera. Samozřejmě, musí to zůstat v nějakých mantinelech,“ dodal Csaplár, kterého fanoušci na transparentu vyzvali, aby jim za první „start“ došel pro pivo. „Nevím, poradím se,“ reagoval kouč.

FK Viktoria Žižkov - FK Bohemians Praha 4:2 (2:0)
Branky: 6. Švancara, 35. Šťastný, 60. Vozábal, 77. Naumov - 53. Dobeš, 56. Macháček. Rozhodčí: Příhoda - Chytil, Santarius. ŽK: Besta - Macháček, Turtenwald, Obermajer. ČK: 86. Besta. Diváci: 3724.

Žižkov: Hruška - Šťastný, Besta, Gabriel, Xavier - Vukadinovič (56. Novotný, 89. Pilař), Procházka, Vozábal, Koukal - Švancara (85. Stracený), Naumov. Trenér: Csaplár.

Bohemians: Winter - Macháček, Obermajer, Turtenwald, Kropík - Jeslínek, Fenyk (46. Vošahlík), Demeter, Zoubek (83. Ibe) - Mayola (46. Dobeš), Kincl. Trenér: Urban.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud