14. září 2008 • 13:15

Urban: To mi hlava nebere

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Birmančevič nádhernou skrytou střelou otevřel skóre! 1:0
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kouč Josef Csaplár se českou ligovou scénu vrátil po třech a půl letech a hned v obnovené premiéře se dočkal výhry, když Žižkov zdolal Bohemians 4:2.



Csaplára potěšilo hlavně to, že jeho tým ustál krizi na začátku druhé půle, kdy si nechal dát dvě branky a pak musel zdánlivě rozhodnuté utkání rozhodnout dalšími dvěma trefami.

"Vstup jsme měli velmi dobrý, ale začátek druhého poločasu byl jako den a noc. Úplně jsme odešli, asi tam bylo uspokojení a ztráta koncentrace, ale zase je pozitivní, že jsme se dokázali zvednout a ještě další dvě branky přidat," uvedl Csaplár.

Ani poté, co Bohemians srovnali krok, jej prý neopustila víra v dobrý konec. "Nemám právo na myšlenky typu, jestli ten zápas ztratíme, nebo ne. Víra musí být až do úplného konce. Samozřejmě mně nebylo lehko, ale když si dáte do hlavy myšlenky, co se stane, jestli prohrajete, tak už jste prohrál," líčil Csaplár.

Ve většině utkání prý hráči dokázali přenést na hřiště to, co po nich žádal v přípravě. Chválil i autora první krásné branky Petra Švancaru, i když jej několikrát z lavičky musel upozornit, aby krotil svůj temperament.

"To je typ hráče, který je jiný než ostatní, takový zlobivější. Ale já jsem nepřišel, abych ho předělával, to by pak nebyl ten pravý Švancara. Jsem tady proto, abych z něj vydoloval maximum. A on dnes hrál velký zápas," uvedl Csaplár.

Sám Švancara je rád, že u trenéra najde jistotu, která mu místy scházela u kouče Grigy, pod nímž se občas nedostával do sestavy. Žižkovský útočník navíc byl šťastný, že dnes stylově ukončil čekání na svůj první letošní gól.

"Jsem za něj moc rád, protože to viditelně pomohlo celému týmu. Zvedlo nás to," radoval se Švancara. Krásná branka, kterou zakončil svoje sólo přes půl hřiště, mu udělal zjevně radost.

"Děkuju Necidovi, který proti Bohemce za Slavii skóroval úplně stejně. Ale kdybych ten lob nedal, tak asi skončím v béčku," uvažoval Švancara nad tím, že by se mu mohlo neobvyklé zakončení akce v případě neúspěchu vymstít.

"Byl to spontánní nápad, prostě to bliklo v té mé hlavě elektrikáře bez maturity. Ale připadal jsem si jako Jarda Jágr, když jsem to od půlky prokličkoval," žertoval Švancara.

Kouč Bohemians Luboš Urban naopak po zápase měl hodně nazlobený výraz. Čtyři inkasované góly po hrubých chybách jej zarmoutily.

"Opakuje se to každý zápas. Jakmile jsme pod tlakem, děláme obrovské chyby. Naše obrana je jako ementál, jsme neohrabaní a pomalí. Na to, jak jsme zkušení, jsme i hloupí. Můžeme si to malovat a vysvětlovat donekonečna a efekt není žádný," divil se Urban, jehož tým za poslední tři utkání inkasoval hrozivých jedenáct branek.

"Třeba první gól Švancary: připravujeme se na to, že si vystupuje do pole pro míče. My ho necháme zpracovat, v klidu se otočit a on nám v chůzi dá gól. To mi hlava nebere," pokračoval v kritickém tónu Urban.

Prohra jej mrzela o to víc, že Bohemians krátce po poločase smazali dvoubrankové manko a mohli pomýšlet na bodový zisk. "Žižkov byl v tu chvíli mrtvej, jenže my z další nicneříkající akce dostali další hloupý gól. A když potřetí na Viktorce prohráváte, tak už je s tím těžké něco dělat," dodal Urban.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud