10. září 2008 • 22:39

Reprezentace začala remízou

Autor: ot
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté vstoupili do kvalifikace o mistrovství světa remízou 0:0 se Severním Irskem. V nečase, který vládl v Belfastu, silném větru a prudkém dešti, byli ale aktivnější.



Urputný souboj s reprezentací Severního Irska nepřinesl mnoho fotbalové krásy. K nepříliš velké pohlednosti utkání přispělo i tradiční ostrovní počasí. A tak mohlo oko diváka pouze pozorovat utkání plné soubojů.

VÝSLEDKOVÝ PŘEHLED KVALIFIKACE NAJDETE ZDE:

Kormidelník českých fotbalistů vsadil na již prověřené rozestavení 4-5-1 s Milanem Barošem na hrotu. Obrana působila jistě, nedocházelo k zbytečným zmatkům. Brankáře Čecha asi nejvíce vylekala malá domů Davida Rozehnala.

Milan Baroš v souboji s Bairdem
Milan Baroš v souboji s Bairdem


Nejzajímavější momenty celého utkání se odehrávaly na přelomu obou poločasů. Nejprve se ve velice slibné šanci ocitl po přihrávce Zdeňka Grygery Milan Baroš. Slibnou šanci však český útočník v branku nepřetavil.

POZÁPASOVÉ OHLASY ČTĚTE ZDE :

Do druhého poločasu vstoupili hodně nažhaveni a několikrát způsobili v soupeřově šestnáctce nebezpečné okamžiky. Ta největší šance přišla v 51. minutě, kdy se po špatné rozehrávce na levé straně uvolnil obávaný Feeney a postupoval sám na Čecha, který ale jeho střelu včasným vyběhnutím a zákrokem nohou zastavil.

V druhém poločase ustal déšť a oba týmy to nastartovalo k většímu nasazení; najednou se hrálo častěji před oběma brankami a také souboje nabývaly na tvrdosti. Na jeden z nich doplatil Ujfaluši, který se ohradil proti verdiktu rozhodčího a byl napomínán.

Češi pak sice ovládli hru ve středu hřiště, ale dlouho kombinovali a jejich akce končily v uctivé vzdálenosti od branky. I proto trenér Rada poslal na trávník čerstvého Slepičku, který měl oživit a zefektivnit ofenzivu místo Baroše. Jenže nepovedlo se mu to a oba týmy si tak připsaly první kvalifikační bod.



ZÁPAS JSME SLEDOVALI ON-LINE:


Severní Irsko - Česká republika 0:0

Rozhodčí: Bebek - Petrovič, Šetka (všichni Chorv.). ŽK: Ujfaluši, Kováč (oba ČR). Diváci: 14.500.
Sestavy:
Severní Irsko: Taylor - McCartney, Craigan, Hughes, Evans - Baird, Brunt, Gillespie (84. Shiels), Clingan (46. O'Connor) - Feeney (73. Paterson), Healy. Trenér: Worthington.
Česká republika: Čech - Grygera, Ujfaluši, Rozehnal, Jankulovski - Kováč - Sionko (67. Pospěch), Plašil, Polák, Šírl - Baroš (78. Slepička). Trenér: Rada.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud