9. září 2008 • 22:18

Šindela viróza nezastavila

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

K vysoké výhře Plzeň nad Zlínem 6:2 v prvním extraligovém kole výrazně přispěl útočník Jakub Šindel, který vstřelil druhý gól a ještě si připsal dvě asistence.



Talentovaný dvaadvacetiletý útočník přitom nastoupil s teplotou. "O mém startu se rozhodlo až dnes ráno. Ta viróza mě hodně skolila, ale horečky už nemám.

Nemůžu úplně dobře dýchat a proto jsem už v závěru odešel dříve do kabiny," popsal svůj zdravotní stav centr třetího plzeňského útoku.

Západočeši svého soupeře viditelně přehráli a úspěšný vstup do sezony by jim mohl do dalších utkání hodně pomoci psychicky.

"Byl to ale první zápas. Dělat nějaké závěry je předčasné, chce to, abychom udělali nějakou vítěznou sérii a tuhle dnešní laťku udrželi. Loni jsme dobré výkony nedokázali opakovat," řekl Šindel, který odehrál jubilejní dvousté utkání v nejvyšší soutěži.

Výročí oslavil 54. brankou. Povedený výkon ale hodnotil velmi skromně. "Zápasy jsou o tom, co vám soupeř dovolí. Jak se k vám odrazí puk. Víceméně je to o štěstí. Chci zůstat při zemi, třeba dnešní gól jsem dal zblízka z dorážky.

Zlínští už byli podle mě rozložení z toho, že neproměnili na začátku pětiminutovou přesilovku. A my jsme potom dostali hru pod kontrolu," vyprávěl na tiskové konferenci spokojený Šindel.

Mladý útočník začal již svou šestou sezonu v extralize a úspěch by podle něj letos měla Plzni přinést přítomnost místní ikony Martina Straky na ledě i v klubovém vedení.

"Přišla skutečně velká osobnost, ne nějaká uměle vytvořená. Má přirozený respekt, což je velká změna oproti loňsku. Provedl už i nějaké kroky v zákulisí a zatím nám to prospívá."

Další zápas čeká Lasselsberger v pátek na ledě Mladé Boleslavi, právě v dresu Středočechů přitom působil Šindel na konci uplynulého ročníku a navíc funkci manažera v tomto týmu vykonává jeho otec Jaromír, bývalý vynikající gólman.

"Samozřejmě bude motivace veliká. Asi proběhne i nějaká sázka s tátou. V přípravě jsem jim dal několik gólů, tak snad něco potrestám i v lize. Jsou tam super kluci, ale v pátek dostanou na pr..l. Tak a teď už pospíchám na kapačky," ukončil rozhovor s úsměvem Šindel a pospíchal domů doléčit virózu.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud