9. září 2008 • 21:41

Bednář chválil gólmana Svobodu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté mistrovské Slavie zvládli úspěšně vstup do nové sezony, když bitvu na ledě Českých Budějovic rozhodl útočník Jaroslav Bednář.



V druhé třetiny dokonal obrat a pochvaloval si zisk tří bodů na úvod. Velký podíl na něm měl podle Bednáře i brankář Adam Svoboda.

Souhrn prvního extraligového kola najdete zde ›››

"Získali jsme velice důležité tři body. Přijeli jsme s tím, že budeme hrát aktivně. Ale první třetinu jsme byli pod tlakem, oni na nás hodně vlítli. Měli jsme štěstí a podržel nás Áda (Svoboda). Kdyby to bylo o tři góly, tak bychom to těžko otáčeli, ale během druhý třetiny jsme se dostali do hry a pak už jsme dominovali," řekl Bednář po utkání novinářům.

Za obratem stála podle slávistického kanonýra houževnatost a dobré bruslení. "Budějovicím postupem času ubývaly síly, my jsme se dostávali do hry a zaslouženě jsme otočili zápas. Přijeli jsme sem s respektem, ale řekli jsme si, že budeme bojovat jako každý zápas. Vyplatilo se nám, že jsme se za nepříznivého skóre nevzdali. Nám by to mělo pomoct do dalšího těžkého zápasu v Pardubicích."

Slavia se představí doma až v neděli proti nováčkovi z Mladé Boleslavi, ale už má jistotu, že si ze zápasu venku připsala body. Bednář je zajistil přesnou trefou zblízka po akci kapitána Josefa Beránka.

"Už když měl Pepík puk, tak jsem jel trojnožkou do pásma a věděl jsem, co udělá. Přesně tak to bylo. Eda (Turek) mi tam nechal mezeru jen pod horní tyčkou, jediný místo, co tam v bráně bylo. Tak jsem to zkusil a spadlo to tam," dodal.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud