9. září 2008 • 21:05

Kladno uloupilo body v Liberci

Autor: Sport
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Kladenští hokejisté vezou poprvé v historii tři body z liberecké Tipsport Arény. Velkou měrou se o to postaral hostující útočník Marek Čurilla, který vstřelil dva góly.



Hokejisté Kladna dali na startu extraligy jasně najevo, že nechtějí opakovat tragický vstup do soutěže z loňska a zvítězili v Liberci 5:3.

Dvě branky hostí zaznamenal útočník Marek Čurilla, v domácí brance vydržel pouze dvě třetiny reprezentační gólman Milan Hnilička, který po té za nepříznivého stavu 3:4 přepustil své místo náhradníku Michalu Fikrtovi.

Hlasy trenérů
Dušan Gregor (Liberec):
"Do sezóny jsme bohužel nevstoupili dobře, opět jsme doplatili na neproměňování šancí. Soupeř nás v produktivitě vyškolil. Musíme se ale zvednout a bojovat dál, protože už v pátek jedeme na Spartu."
Petr Kasík (Kladno):"Do utkání jsme nevstoupili vůbec dobře, naštěstí se nám ale zápas podařilo otočit a utkání vyhrát, což nás velice těší."
Po slavnostním zahajovacím buly, které vhodila olympijská vítězka v hodu oštěpem Barbora Špotáková, začali nabuzení Tygři zápas velmi zostra. Hned v první minutě se totiž dostali do vedení.

Po hezké akci, kterou předvedl Nedorost, doklepl kotouč za záda bezmocného Kopřivy Pletka. Lepší start si domácí snad ani nemohli představit.

V nastoleném tempu Bílí Tygři také pokračovali. Hosté ze středu Čech se nemohli dlouhou dobu propracovat k brankové příležitosti, ale když se jim to podařilo, tak věděli, jak s ní naložit - v osmé minutě poslal kotouč za Hniličkova záda Čurilla.

Po vyrovnání si oba týmy začaly pečlivěji hlídat prostor před brankou a vyložených gólových šancí proto diváci příliš neviděli. Domácí byli o něco aktivnějším týmem i po zbytek první části, ale branku vstřelit nedokázali.

Prostřední část plynule navázala stylem hry na konec části první. Liberec se snažil něco vymyslet, dostal i možnost přesilových her, ale ty využít nedokázal.

Co se mu nepovedlo v početních výhodách, napravil ve 25. minutě, kdy se trefil Kašpařík. Vedení domácích ale netrvalo dlouho.

O pouhých pětatřicet sekund později se v přesilové hře trefil od modré čáry prudkou ranou Tomajko. Vyrovnávací branka hosty zdravě nastartovala, zatímco domácí dostala zjevně pod tlak.

Z toho také logicky vyústila další branková situace, po které se hosté poprvé v utkání dostali do vedení. Ve 33. minutě využil přesilovou hru Bělohlav a obrat pod Ještědem nadále pokračoval.

Chvilku na to překvapil Hniličku zpoza branky Diviš a bylo to o dvě branky. Liberec se snažil odpovědět, a to se mu nakonec také podařilo, když na rozdíl jediné branky upravil skóre ve 39. minutě Bartovič.

Do třetí části již nenastoupila domácí jednička Hnilička. Nahradil jej Michal Fikrt, který hned musel předvést několik velmi dobrých zákroků. Liberec se tlačil do útoku, dokázal si vytvořit tlak, ale potýkal se s nepřesnou koncovkou.

Hosté dokázali libereckou převahu přečkat bez úhony a naopak udeřilo na druhé straně. Ve 48. minutě plácl do puku Čurilla a k překvapení všech skončil kotouč za Fikrtovými zády.

Liberec se snažil s nepříznivým výsledkem něco udělat, ale když ani střela Jiruše neskončila brankou, ale jen nastřelením horní tyče, odvezlo si Kladno z Tipsport areny tři body.

Bílí Tygři Liberec - Geus Okna Kladno 3:5 (1:1, 2:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Pletka (Nedorost), 25. Kašpařík (Nedorost, Jiruš), 39. Bartovič (Žabka) - 8. Čurilla (Frolík), 26. Tomajko (Tenkrát, Nádašdi), 33. Běholav (Kalla, Hájek), 36. Diviš (Patera), 48. Čurilla (Pavlas).
Rozhodčí: Hribik - Čížek, Prchal.
Vyloučení: 7:11. Využití: 0:2. Diváci: 5617.

Sestavy:
Liberec: Hnilička - Harant, Jiruš, Žabka, Jareš, Zíb, Modrý, Hunkes, Derner - Nedorost, Kašpařík, Pletka - Bartovič, Blatný, Šachl - Klimenta, Pabiška, Víšek - Dušek, Plodek, S. Procházka. Trenéři: Gregor, Čermák a Kapoun.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, Skrbek, Hořava, Šmach, Diviš - Patera, Martin Procházka, Čurilla - Frolík, Tomajko, Tenkrát - Kalla, Bělohlav, Rudovský - Stieler, Kuchler, Eberle. Trenéři: Müller a Kasík.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud