9. září 2008 • 20:28

Karlovy Vary přetlačily doma Pardubice

Autor: ha
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

V gólově nepříliš atraktivním utkání porazila Energie Karlovy Vary v domácím prostředí pardubické hokejisty 2:1. Gól a asistenci zaznamenal domácí Kristek.



Kdyby se měla opakovat historie, určitě by se v Karlových Varech nikdo nezlobil. I loňskou veleúspěšnou sezónu, zakončenou ziskem stříbrných medailí, zahájili Západočeši domácím vítězstvím nad Pardubicemi.

Zatímco před rokem zvítězili hladce 7:2, tentokrát se na těsnou výhru 2:1 dost nadřeli. „Čekali jsme, že Pardubice budou hrát hodně zezadu. Letos tady soupeři moc útočit nebudou,“ soudí útočník Jaroslav Kristek, jenž se podílel na obou gólech svého týmu. Ten první sám vstřelil při přesilovce, když šikovně tečoval Melenovského nahození.

Hlasy trenérů
Josef Paleček (K. Vary): "Hodně se bruslilo, Pardubice především výborně bránily. Vyhráli jsme ale zaslouženě, byli jsme přeci jen aktivnější."
Václav Sýkora (Pardubice): "Na to, že šlo o první utkání, byla v něm kvalita, co se týká nasazení a snahy, i když herně se v tom začátek sezony promítal. V první třetině bylo výborné, že jsme neinkasovali a když jsme vyrovnali na 1:1, byli jsme nejblíže tomu jít do vedení. Rozhodla brejková situace Karlových Varů dva na jednoho. Neodvedli jsme špatný výkon, ale soupeř byl o branku lepší."

„Zkoušíme to takhle při tréninku, už loni nám to vycházelo,“ vzpomínal karlovarský centr. Doufá, že by mu mohla vydržet forma z loňského play-off, ve kterém patřil mezi tři nejlepší střelce. „Je to hodně o štěstí a o tom motat se před brankou. Ten gól byl hodně podobný těm, které jsem dával na konci sezóny,“ dodal Kristek.

Karlovarským však nakonec bude radost z vítězství trochu kazit pokuta, které zřejmě neuniknou. Měření brankářské výstroje po utkání totiž kvůli příliš velkému dresu neprošel gólman Lukáš Mensator.

Energie Karlovy Vary - Moeller Pardubice 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 27. Kristek (Melenovský), 52. Zucker (Kristek, Skladaný) - 33. Starý (Koukal, Kolář).
Rozhodčí: Fraňo - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. Diváci: 3570.

Sestavy:
Karlovy Vary: Mensator - Jiří Hanzlík, Dobroň, Duben, Grof, Němec, Řezníček, Prošek, Mudroch - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Skladaný, Kristek, Zucker - Bílek, Melenovský, Hluchý - Milan Procházka, Pech, Dej. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
Pardubice: Lašák - Čáslava, Píša, Štrbák, Snopek, Havíř, Nakládal, Koma, Šeda - Pivko, Tvrdík, Ondřej - Somík, Blažek, Cetkovský - Starý, Koukal, Kolář - Zohorna, Radil, Stoklasa. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud