20. prosince 2009 • 10:05

Skandál v Chelsea: Terry se nechal podplácet

Autor: Tomáš Bělonožník
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Anglickou fotbalovou Chelsea postihlo nepříjemné překvapení. Kapitán týmu John Terry byl redaktory britského nedělníku News of the World usvědčen z toho, že za peníze zajišťoval bohatým businessmanům exkurze do nejtajnějšího zázemí klubu.



John TerryFoto ČTK/AP
Stačilo 10 000 liber (cca 300 000 korun) a z fotbalisty Terryho se na několik hodin stal osobní průvodce tréninkovým centrem Chelsea.

Pro londýnský klub je přitom centrum jedním z nejdůležitějších a nejposvátnějších míst, soukromí a diskrétnost zde stojí na prvním místě. Na jednom místě tu hráči trénují a odpočívají, v jiné části budovy se zase připravuje taktika na příští zápasy. Za běžných okolností jde tajnůstkaření tak daleko, že novináři, kteří chtějí centrum navštívit, musí svůj záměr nahlásit dva dny předem.

Na hosty, které si přivedou sami fotbalisté, se ale taková omezení nevztahují. A právě toho anglický reprezentační obránce využil. Reportéry v utajení pak provedl prakticky celou budovou a kromě samotného zázemí jim ukázal i to, jak jeho spoluhráči tráví svůj volný čas. Petr Čech u stolního tenisu, Drogba s Ballackem ve vířivce, nahý Joe Cole na masáži...Terryho prohlídka byla opravdu důkladná.

Lampard s Terrym slaví gól Chelsea
Lampard s Terrym slaví gól Chelsea


Stejně důslední byli ale i novináři. Dokonce natolik, že se jim podařilo na skrytou kameru zachytit okamžik předávání peněz. Dokázali tak, že roli prostředníka v celém podvůdku hraje osmapadesátiletý Tony Bruce, známý překupník fotbalových lístků.

ChelseaFoto ČTK
Právě na něj měla být svalena veškerá vina v případě, že by se všechno nešťastnou náhodou prozradilo. "Kdyby něco, musíte řict, že jsem za tím jen já, aby John mohl tvrdit, že nic netušil," zdůrazňuje Bruce několikrát na videozáznamu. O chvíli později si bere od redaktorů obálku s požadovanou částkou a znovu opakuje: "O žádných penězích nic nevíte."

Terryho pošramocené pověsti teď asi nepomůže ani to, že svůj podíl na výdělku (8 000 liber) údajně poslal na konto dětské charity.

Chelsea zareagovala už v neděli odpoledne. "Navzdory zprávám v médiích a sestříhanému videu věříme, že John Terry nikdy nepožádal ani nevzal peníze za prohlídku tréninkových prostor," uvedla Chelsea ve svém tiskovém prohlášení. "Nicméně, vzhledem k mezerám v bezpečnosti, které ukázal dnešní článek v News of the World, budeme v nejbližších dnech vyhodnocovat situaci a zvážíme změny v opatřeních při vstupu do našich budov," vzkázal klub světu.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud