23. února 2010 • 17:36

POHLED: Trenére, příště dejte pozor na pusu

Autor: pla
Vstoupit do diskuse
14
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen tak na ujasněnou: Ženský hokej mě nebaví. Ani trochu. Chybí mu švih, rychlost, razance, větší konkurence. Přesto mi přijde, že to reprezentační kouč Vladimír Růžička přepísknul, jakmile si z žen s hokejkou utahoval.



Když na ně přišla v olympijském Vancouveru řeč, kouč podle serveru tyden.cz prohlásil: „Ženský hokej... Ať stojí doma s vařečkami a vaří bramborovou polívku.“

Jenže vařečka se v české tradici nepoužívá jenom k míchání dobrot, ale i k výprasku. A věřím tomu, že lecjaká žena by s ní teď Růžičkovi nejradši jednu „výchovnou“ uštědřila.

Co řekl, to znělo urážlivě.

Růžička: Ty hokejistky! Ať radši vaří polívku »

I kdyby byl ženský hokej nudnější než chrobák lezoucí po kapustě, tohle si žádný trenér národního týmu nemůže dovolit. Jeho povinností je nejen vybrat nejlepší sestavu, ale taky jednat uvážlivě. A své příliš extravagantní názory si radši nechat pro sebe.

Svým způsobem se to dá srovnat s tím, když kouč anglických fotbalistů Glenn Hoddle před lety prohlásil, že invalidé si za své problémy mohou sami, protože se něčím provinili v minulém životě. Takřka okamžitě kvůli tomu letěl.

Hrozit tímhle Růžičkovi je nesmysl. Kouč by si měl jen příště dát trochu víc pozor na pusu. Už jen kvůli těm ženám, které jen co dovaří bramborovou polévku a odloží vařečku, vezmou do ruky budík a nařídí si ho na 4 hodiny ráno.

Jen kvůli vám, pane Růžičko.

A kvůli vašemu týmu.

Vstoupit do diskuse
14
Články odjinud


Články odjinud