22. února 2010 • 17:33

Ovečkin: Vážím si toho, že Jágr není slečinka

Autor: ČTK, luk
Vstoupit do diskuse
15
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na hokejistu Alexandra Ovečkina udělalo dojem, jak statečně Jaromír Jágr přijal vzájemný střet v nedělním olympijském souboji Česka s Ruskem. Ovečkin Jágra ostře srazil ve středu hřiště, Rusové následně vstřelili vítězný gól. Číslo 68 si pak ale nestěžovalo. "Byla to moje chyba," uznal Jágr. Slavný Rus se Čechově smířlivosti poklonil: "Z toho je vidět, jak je Jaromír velký hráč."



Střet dvou hvězdných útočníků mohl v neděli sotva někomu uniknout, došlo k němu přímo uprostřed hrací plochy. "Viděl jsem Jaromíra přijíždět a nejprve jsem chtěl hrát puk," citoval Ovečkina server NHL.com. "Udělal však pohyb směrem ke mně, tak jsem ho prostě trefil."

Jak Ovečkin sestřelil Jágra:

Ovečkinův hit na Jaromíra Jágra
Video se připravuje ...

Ruský ostrostřelec důležitost srážky zlehčoval, přestože se stala možná nejvíce probíraným momentem celého duelu a stála u zrodu vítězného gólu sborné. "Každý chce hrát fyzický hokej a dát do toho všechno, co má. A já dal do utkání vše, co jsem mohl," ujistil Ovečkin, který si v utkání připsal dvě asistence.

Jaromír Jágr fauluje Pavla Dacjuka.Foto Barbora Reichová SPORT
Pan Neviditelný. Proč Jágr proti Rusku tápal? >>>
Alexander Ovečkin poslal k ledu Jaromíra Jágra.Foto ČTK/AP
Růžička: Zákrok Ovečkina by v Evropě neprošel >>>
Alexander Ovečkin před utkáním s českým týmem.Foto Barbora Reichová SPORT
Ovečkine, to máš za to! Rusové narazí na Kanadu >>>
Alexander Ovečkin oslavuje se spoluhráči výhru nad Českem.Foto  	ČTK/AP
Rusové na Ovečkina. Proč si Jágra neoddělal?! >>>
Alexander Ovečkin a Jaromír Jágr po utkání. Alexander Ovečkin a Jaromír Jágr po utkání.Foto Reuters
Vyberte nejlepší české hráče z utkání s Ruskem >>>

Přestože se v zámoří hlavně v poslední době rozebíraly některé Ovečkinovy nevybíravé zákroky, za něž si vysloužil i dodatečné tresty, při střetu s Jágrem se zdálo, že českého útočníka trefil čistě a svůj loket se snažil udržet co nejvíce dole. I tak to byla pořádná rána.

"Respektuji každého, ale na ledě nemáte žádné přátele. Nemáte tam nikoho, pouze své spoluhráče," vysvětloval Ovečkin. "Hrajete právě teď pro svou zemi a nezáleží na tom, proti komu to je."

Jaromír Jágr fauluje Pavla Dacjuka.Foto Barbora Reichová SPORT

Snad každý čekal, že se Jágr bude po zápase na svého známého soupeře hněvat. Jenže dvojnásobný vítěz Stanley Cupu zachoval glanc. "Možná to od Alexe nebylo až tak čisté. To je ale jedno. Udělal jsem prostě chybu."

Tohle Rusa dostalo. Už bezprostředně po srážce ocenil i to, jak rychle se Jágr zvedl z ledu. Leckdo by se potom dlouho válel, české eso ale v mžiku pokračovalo ve hře. "Jsem rád, že se nechová jako slečinka," tvrdil Ovečkin.

Ovečkinův hit na Jaromíra Jágra
Ovečkinův hit na Jaromíra Jágra

Vstoupit do diskuse
15
Články odjinud


Články odjinud