24. února 2010 • 22:01

Fantazie! Češi mají bronz ze štafety

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
12
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fantazie! Čeští běžci na lyžích šokovali ve Vancouveru většinu lyžařských velmocí a po úžasném výkonu kvarteta Martin Jakš, Lukáš Bauer, Jiří Magál a Martin Koukal slaví bronzovou medaili!



Zlato zařídil únikem v posledním okruhu pro Švédsko Marcus Hellner, stříbro po úžasné stíhací jízdě vybojoval Norům Petter Northug.

Tak to je nádherné překvapení. Čeští lyžaři se zříkali před závodem na 4x10 kilometrů veškerých ambicí na cenný kov, ale jejich výkon popřel všechna očekávání.

Martin Jakš narozdíl od světového šampionátu v Liberci svoji úlohu prvního závodníka zvládl docela v pohodě a předával do druhého klasického okruhu Lukáši Bauerovi se ztrátou 26 vteřin na vedoucího závodníka.

Bronzový muž z úvodní volné patnáctky ale předvedl parádní výkon. Bleskurychle se dotáhl na vedoucí skupinku a v polovině závodu byli Češi s minimální ztrátou druzí.

Za Petterem Northugem dojel pro bronz Martin Koukal
Za Petterem Northugem dojel pro bronz Martin Koukal


Neméně povedený závod ovšem absolvoval ve třetím úseku i Jiří Magál, který se dokázal udržet se Švédskem a Francií ve vedoucí trojici, která všem odjela o více než půl minuty.

Český finišman Martin Koukal pak s Francouzem Jonnierem a Švédem Hellnerem dlouho snil  zlatý sen, ještě tři kilometry před cílem jela vedoucí skupinka pohromadě.

Zezadu se ale mocně dotahoval Nor Petter Northug, navíc Koukal s Francouzem nezachytili Hellnerův nástup a Švéd si nakonec bezpečně dojel pro zlato.

Těsně před stadionem doběhl dvojici Koukal, Jonnier ďábelsky finišující Northug, který si nekompromisně dojel alespoň pro stříbro.

Koukal ale také neponechal nic náhodě a skvělým finišem pojistil pro české kvarteto cenný kov z olympijské štafety po dvaadvaceti letech.

Čtvrtý zůstal Francouz Jonnier, který dorazil do cíle o 4 vteřiny později než český závodník.

Muži - štafeta 4x10 km:
1. Švédsko (Richardsson, Olsson, Södergren, Hellner) 1:45:05,4 hod., 2. Norsko (Johnsrud, Hjelmeset, Berger, Northug) -15,9, 3. Česko (Jakš, Bauer, Magál, Koukal) -16,5, 4. Francie -20,9, 5. Finsko -24,9, 6. Německo -44,0, 7. Kanada -1:57,8, 8. Rusko -1:59,3, 9. Itálie -2:11,2, 10. Švýcarsko -2:51,8.

Vstoupit do diskuse
12
Články odjinud


Články odjinud