20. února 2010 • 23:01

Ammannovi každý přeje, říká zklamaný Janda

Autor: Barbora Žehanová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skokan na lyžích Jakub Janda byl po olympijském závodě na velkém můstku pořádně zklamaný. Z dvanáctého místa po prvním kole se toužil dostat výš, ale skočil 121,5 metru, o pět méně než v prvním kole, a naopak spadl na 17. příčku.



„Hodně se točil vítr. Je to škoda, ale co nadělám. Jak se říká: s jedním okem nic nenabrečíš. Jsem naštvaný, mrzí mě to. Byla šance být v desítce, ale teď je po ní.“ Skokanům tak zbývá už jen závod družstev. „V tom snad do desítky budeme,“ prohlásil Janda.

Závod na velkém můstku ovládl Švýcar Simon Ammann, který tak získal druhou zlatou olympijskou medaili ve Vancouveru a čtvrtou celkově. „Každý mu to přeje,“ uvedl Janda.

Švýcar Simon Ammann se raduje z podařeného prvního kola
Švýcar Simon Ammann se raduje z podařeného prvního kola

Ammann čelil na Hrách tlaku obvinění rakouské výpravy, že používá vázání odporující pravidlům, což se však nepotvrdilo. „Rakušané měli hodně nepřátel a teď jich mají asi ještě víc,“ říká Janda.

Sám si podobnou situaci zažil v roce 2006, kdy si měl údajně pomáhat klíny v botách. „Co to dělá s psychikou? Člověk musí vědět, jestli je čistý, nebo ne. V tu chvíli si spíš škodí ten, kdo napadá.“

Simon Ammann slaví své třetí olympijské zlatoFoto ČTK/AP

Přitom také o Rakušanech kolují zvěsti, že nehrají vždy v rámci pravidel. „Nechci se k nim ale moc vyjadřovat. Když je někdo poráží, tak se jim to nelíbí a křičí.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud