28. února 2010 • 08:37

Hrozně to bolí, smutní po prohře s Finskem Slováci

Autor: čtk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stovky hokejových fanoušků se dnes ráno rozcházely od velkoplošné obrazovky na bratislavském Náměstí SNP s velkým zklamáním. Prohra s Finskem 3:5 po obratu v dobře rozehraném zápase o bronzové olympijské medaile mrzela mnohé příznivce ještě víc než semifinálové vyřazení s favorizovanou Kanadou, kterou slovenští hokejisté v závěru řádně potrápili. Mnozí však připomínají, že i čtvrté místo je pro Slováky historický úspěch.



Duel se severským týmem přilákal na náměstí ještě více lidí než semifinále proti javorovým listům. Oba souboje na hrách ve Vancouveru se přitom hrály nad ránem středoevropského času.

Zápas s Kanadou začal ve 3:30, boj o bronz ještě o půl hodiny později.

Demitra: Tahle porážka bude bolet do konce života >>>


Mnoho fanoušků věřilo, že Finové, kteří v předcházejícím souboji utrpěli potupnou porážku 1:6 od Spojených států, nebudou až tak těžkým soupeřem. Hokejová radost však vládla v centru Bratislavy jen do začátku závěrečné třetiny, kdy si ještě tancující diváci s pokřiky "Slovenskóóó, Slovenskóóó," vychutnávali dvoubrankové vedení.

S třemi finskými zásahy ve slovenské síti se začala atmosféra měnit a místo radostných výkřiků byly slyšet rozbité lahve.Nervózní skandování "Pojďme, pojďme," při závěrečné slovenské power-play nakonec umlčel zásah Valtteriho Filppuly do prázdné branky.

Slovensko nezvládlo třetí třetinu. Bronz slaví Finové >>>

Prostor pod pódiem se začal rychle vyprazdňovat. Po závěrečném hvizdu byla už většina lidí pryč."To bylo větší zklamání než s Kanadou. Ti v posledních třech minutách nevěděli, ani kde je puk, ale tohle bylo o štěstí," kroutil hlavou mladík se jmenovkou Žigmunda Pálffyho na dresu.

Podobný názor měli i další slovenští příznivci. Nejeden si povzdychl nad slovenskými vyloučeními, mluvilo se také o finském štěstí a rozhodčích.Mnozí Slováci strávili před velkoplošnou obrazovkou na Náměstí SNP dvě noci za sebou. Mnozí proto nad žádným "zapíjením smutku" v okolních podnicích ani neuvažovali a zamířili hned domů pořádně se vyspat.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud