14. prosince 2009 • 10:57

Poraďte Růžičkovi: Vybírejte do Vancouveru útočná esa

Autor: Tomáš Zetek
Vstoupit do diskuse
10
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nominace pro Vancouver je z poloviny hotová. Ve velkém předolympijském hlasování deníku Sport a televize Nova už čeští hokejoví fanoušci vybrali trio gólmanů a sedm beků, kteří by se měli objevit v závěreční nominaci pro únorové olympijské hry . Nyní je na řadě, abyste poradili kouči Růžičkovi s výběrem třinácti útočníků.



Podle všeho je v sestavě řada jistot. Hráči jako Jágr, Eliáš nebo Havlát by asi ve výběru chybět neměli. A našla by se i další jména, bez kterých si řada odborníků a fanoušků jen těžko dovede představit český tým.

Kouč Vladimír Růžička přesto připouští, že stále v jeho výběru zejí otazníky. Není jich moc, ale jsou tam. „Pár míst ještě nemám úplně vyřešených,“ svěřil se před pár dny kouč národního týmu.

HLASOVÁNÍ: Vybírejte útočníky zde »

Deník Sport opět oslovil sedm hokejových osobností, které už minulý týden představili své návrhy na závěrečnou nominaci v kolonkách gólmanů a obránců. A v řadě případů to byly věru zajímavé názory.

Jenže teď přichází výběr útočníků. A v této kategorii je ještě daleko více manévrovacího prostoru. Z jedenatřiceti nabízených forvardů může do Vancouveru každý, ale míst je ale pouze třináct! Z tohoto důvodu se prostě na některé hvězdy nedostane.

Zarostlou Jágrovu tvář úsměv téměř neopouští
Zarostlou Jágrovu tvář úsměv téměř neopouští


„Musíme najít i buldoky, kteří se půjdou poprat před branku. Proto platí, že nemůžeme vybrat jen hráče, kteří jsou nejvýš v bodování,“ nechal se slyšet Růžička v nedávném rozhovoru pro deník Sport.

A kdo bude zastávat pozici oněch buldoků? Jak by se vám v nominaci líbil takový Josef Vašíček z Jaroslavli? Nebo Tomáš Rolinek z Magnitogorsku? A co třeba Martin Hanzal, který plní „černou práci“ ve Phoenixu? Dovedete si vůbec tahle jména představit v závěrečné nominaci, kterou musí kouč Růžička zveřejnit do 30. prosince?

Teď je na vás, abyste poradili staviteli možného vancouverského úspěchu, koho má na Hry vzít na pozice útočníků.

VÝSLEDEK: Vybírali jste brankáře a obránce »

Hlasovat můžete opět hned na několika frontách. Jednak na našich stránkách www.deniksport.cz, anebo pomocí SMS. Projekt běží ve spolupráci s televizí Nova, své vyvolené můžete vyťukat i na serveru www.tn.cz.

„Každý má svůj názor a já si ho rád vyslechnu. Ať ho vysloví kdokoliv. Ale já mám v hlavě jasnou představu, stejně to budu já, kdo ponese hlavní zodpovědnost,“ vzkázal Růžička. Ale nevěšte hlavu, reprezentační kouč se určitě na výsledky této ankety podívá. A třeba mu opravdu dokážete poradit.

Nominace brankářů a obránců je již uzavřena. Podle předpokladů drtivá většina fanoušků i všichni oslovení odborníci vybrali na pozici brankáře číslo jedna Tomáše Vokoun. Podle hlasujících by mu záda měli krýt Ondřej Pavelec z Atlanty a vítkovický talent Jakub Štěpánek.

Mezi beky bylo hlasování také dost vyrovnané, ale sedm finálních jmen nakonec vykrystalizovalo velmi rychle. Přízeň fanoušků uchvátila trojice Tomáš Kaberle, Marek Židlický a Pavel Kubina. Následovali Roman Hamrlík, Filip Kuba, Zbyněk Michálek a Jaroslav Špaček. Nedostalo se tedy třeba na objev letošního mistrovství světa Romana Poláka ze St. Louis, ani nikoho z beků působících v Evropě.

Jak to dopadne s útočníky?

Vstoupit do diskuse
10
Články odjinud


Články odjinud