7. prosince 2009 • 11:10

Poraďte Růžičkovi! Vyberte tým pro Vancouver

TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třiadvacet dní. Tolik času zbývá do zveřejnění hokejové nominace pro olympiádu ve Vancouveru. Přehlídka světových es v druhé půlce února čeká i českou reprezentaci. A vy máte jedinečnou možnost oznámit trenéru Růžičkovi, kteří borci si zaslouží obléci národní dres.



Hlas lidu, hlas boží. Však víte, co tím máme na mysli. Trenér národního týmu sám přiznává, že má ještě několik otazníků. Čtyři, možná pět nevyjasněných voleb. Vezme kometu Ondřeje Pavelce? Anebo se podle vás Růžička mýlí, když ve svých plánech opomíjí Dominika Haška?

A co Jaroslav Špaček, dočká se čtvrté olympiády v řadě? A kolik útočníků z Evropy má podle vás nárok vyrazit do Kanady? Červenka, Čajánek a ještě někdo? Najde se místo pro Rolinka?

Kdepak, zdaleka ne všechno je jasné. Tak trenérovi pomozte otazníky odstranit.

Hlasujte zde: Vybírejte trenérovi Růžičkovi brankáře a obránce pro OH ve Vancouveru »

Během dvou následujících týdnů můžete vybírat svůj hokejový tým snů. A to z širší nominace, která spatřila světlo světa v září. Z ní jsme byli nuceni vyškrtnout tři jména – shodou okolností hráče, kteří by se do Vancouveru jistě podívali – omluvenku zaslali Martin Straka a kvůli zraněním obránce Radek Martínek a útočník Aleš Hemský.

Až všechny hlasy sečteme a podtrhneme, výsledný verdikt předáme Vladimíru Růžičkovi do rukou.

Kouč týmu přislíbil, že se na fanouškovské resumé podívá a zhodnotí ho. Tak na to se těším, jsem zvědavý, jak to hokejoví příznivci vidí,“ reagoval potěšeně stavitel národního mužstva. „Rád si přečtu, co si lidi myslí, nemám problém vyslechnout si názor jiných.“

Ale kdo zná Růžičku, ví jedno. „Stejně se potom rozhodnu podle sebe, nenechám se zatlačit žádným názorem. Ani od fanoušků, ani od novinářů. Budu to já, kdo ponese hlavní zodpovědnost.“

Finální verzi olympijského souboru Růžička přednese na tiskové konferenci 30. prosince v Praze.

Týmu se dařilo, Jágr se usmíval
Týmu se dařilo, Jágr se usmíval

Hlasovat můžete hned na několika frontách. A hlavně na našich stránkách www.deniksport.cz. K našemu projektu se připojila i televize Nova, své vyvolené můžete vybírat i na serveru www.tn.cz.

Pokud byste náhodou s výběrem tápali (čemuž příliš nevěříme), jako inspirace vám může posloužit názorová směsice osobností českého hokeje.

Oslovili jsme sedm výrazných tváří bývalého či současného hokejového dění v zemi, aby i oni vyjádřili svoji olympijskou vizi. A to si pište, že jejich názory rozhodně nejsou zrovna konzervativní.

Některé sestavy již máme k dispozici a jak vidno Jaroslav Pouzar složil věru zajímavou družinu. A třeba čtyřnásobný mistr světa Pavel Patera jakbysmet.

Jistě, sednout si ke stolu, vzít tužku, papír a napsat svoji vizi, to je nepoměrně snazší, než se skládat seznam jako kouč. „Není možné jenom na papír nahodit pár jmen. Trenér vždycky musí zvažovat spoustu dalších věcí – aby v týmu nebyli jen hráči na přesilovku, aby měl kdo bránit, aby v něm byl i nějaký buldok, který bude otravovat soupeře před brankou,“ připojil Růžička.

Skládání české soupisky jsme pro vás rozložili na dvě fáze. Tento týden budeme hledat ideální složení brankářského tria a sedmičlenné defenzivní linie.

Od příštího pondělí rozjedeme „pátrání“ po třinácti elitních útočnících.
Přejeme prima zábavu a dobrou volbu!

Třeba na vás Růžička přece jen dá.

Články odjinud


Články odjinud