11. listopadu 2009 • 16:00

Kaderka o kauze: Komu je to málo, je mi k smíchu

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
21
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvakrát během pokusu o rozhovor položil telefon. Prezident tenisového svazu Ivo Kaderka použil vulgarity a redaktora Sportu nařkl i z možné korupce. O skutečném jádru celé kauzy ale diskutovat odmítl.



Pane Kaderko, chtěl jsem se zeptat na zvací dopis pro členy vítězného týmu z roku 1980 do Barcelony. Stěžují si, že je nedůstojný. Co o tom soudíte?
„Poslali jsme dopis, který odešel v dostatečném předstihu. S Ivanem Lendlem komunikujeme navíc maily, s Tomášem Šmídem je v kontaktu Vláďa Šafařík (člen vedení marketingové agentury Česká sportovní) po dohodě se mnou.

Čtěte více:
KAUZA: Kaderka rozlítil legendy. Je to urážka! »
Složil: Kaderkovo pozvání na finále? Potupa! »

Celá ta záležitost včetně lístků, vipek a tak dále je dárek zhruba ve výši šedesáti až sedmdesáti tisíc a pokud tohle někdo považuje za málo důstojné, tak je mně velmi, velmi k smíchu a nemíním to komentovat. Soustřeďme se na Davis Cup, je to životní úspěch a tuhle radost si nenechám pokazit nikým, kdo má nějaké životní frustrace. Vůbec mě to nezajímá. A už mě nekontaktujte. Děkuju."

Pane Kaderko... (prezident svazu zavěšuje telefon, vytáčím jeho číslo znovu)
„Ještě vám můžu říct, že jsem osobně pozval Pavla Složila a to před svědky. Byl tím velice potěšen, dokonce u toho byla i moje manželka, takže nevím, kteří jsou ti..."

Pavel Složil Pavel SložilFoto Jaroslav Legner - Sport


...tak například Pavel Složil kontaktoval Sport a stěžoval si. Ale nevím, jestli nedochází k nedorozumění, protože oni říkají, že budou mít k dispozici jeden lístek a jeden vstup do VIP prostor a o placení hotelu či letenky nebyla řeč.
„Prosím vás, já to dál nebudu komentovat, protože vy jste zrovna člověk, který nemá moji důvěru a který nedělá nic jiného, než že poškozuje moji práci. To znamená, pane Jarochu, nevolejte mi a napište si, co chcete. A varuju vás, už mám plný zuby toho, jakým způsobem se chováte."

Jistě...
„Už od aféry se Škopkovou (reportérkou Novy z pořadu Na vlastní oči), kdy jste v tom byl zúčastněnej a já ještě zjišťuji jakým způsobem, jestli jste za to nedostal prachy... Buďte tak laskav, už mi nevolejte, nepatříte mezi lidi, se kterými já jsem ochotný se bavit. Celou dobu poškozujete Český tenisový svaz a moji práci. Buďte tak laskav, napište si, co chcete. Mám svědky na to, jak se pan Složil choval, a když bude třeba, já si s tím poradím. Ale pokud si myslíte, že mně budete kazit radost z Davis Cupu..."

Já vám nechci kazit radost. Já dělám svoji práci.
„Napište prosím vás něco o krizi českého tenisu, má z vás prdel každej. Nashledanou." (pokládá telefon podruhé)

Vstoupit do diskuse
21
Články odjinud


Články odjinud