5. června 2009 • 14:59

Kráska Kurnikovová nekončí, myslí na čtyřhru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší, než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Je to právě šest let, co Anna Kurnikovová hrála poslední turnaj okruhu WTA. Od té doby je ruská tenisová kráska vidět v modelingu nebo na exhibicích, ale oficiálně konec kariéry dosud neohlásila.



A dnes na tiskové konferenci na golfovém hřišti ve Slavkově u Brna prohlásila, že není vyloučené, že by se jednou ve čtyřhře objevila na profesionálním turnaji.

"Je možná šance, že si zahraji profesionální čtyřhru," culila se bývalá deblová světová jednička, která přijela do Česka na pozvání pořadatelů tenisového turnaje UniCredit Czech Open. Návrat ke dvouhře už si ale představit neuměla. "Musela bych zase trénovat šest hodin jako dříve a nevím, jestli by to moje tělo zvládlo," doplnila.

Nejvíce se Kurnikovové ve čtyřhře dařilo s Martinou Hingisovou. Spolu vyhrály dvakrát i grandslamové Australian Open. Třeba by jednou se Švýcarkou, které letos na podzim vyprší trest za doping, mohla spolupráci obnovit. "Jsme čas od času v kontaktu a není to špatný nápad. Možná by to stálo za zvážení," přikývla Kurnikovová.

Anna Kurnikovová dohlíží na zdravý pohyb dětí v Americe.
Anna Kurnikovová dohlíží na zdravý pohyb dětí v Americe.


Bývalá wimbledonská semifinalistka dvouhry z roku 1997 a nejlépe světová osmička, které se nikdy nepovedlo získat na WTA Tour singlový titul, naposledy hrála turnaj WTA 9. dubna 2003, kdy vzdala duel prvního kola v Charlestonu. O měsíc později hrála turnaj nižší kategorie ITF v Sea Islandu, kde skrečovala semifinále kvůli zranění.

Tenis ovšem nikdy zcela neopustila. Hraje exhibice, charitativní zápasy a v Americe tamní ligu. "Tenis jsem vždy milovala a pořád je součástí mého života. Když jsem na kurtu, tak jsem pořád soutěživá, ale ráda se bavím a chci si čas užít," uvedla Ruska.

Za dva dny oslaví 28. narozeniny. "Je možné, že je strávím ve vzduchu," uvedla Kurnikovová. Z Prostějova se přesune do německého Halle a pak asi odletí zpět do Ameriky. "Ale neplánovala jsem, jak je oslavím. Není důležitý den oslavy, ale přátelé," podotkla.

Ruska má za přítele španělského zpěváka Enriqua Iglesiase, kterého si měla vzít za muže. Na otázku, kdy bude svatba nebo rozvod, se smíchem odvětila: "Všechno nám klape. Nerozvádějte mě."

Kurnikovová žije v USA, ale stále vedle Anny používá i své druhé jméno Sergejevna. "Mám ho na dokumentech, takže když se podepisuji dokumenty, tak píšu celé jméno. A mám hodně ruských přátel a v Rusku je běžné oslovovat se oběma jmény," konstatovala tenistka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud