14. května 2009 • 15:01

Kurnikovová zvedá děti z gaučů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdá se, že někdejší tenisová diva Anna Kurnikovová už není jen krásnou blondýnkou. Ruska se teď místo focení v bikinách snaží zvednout děti z pohovek a přivést je ke cvičení, napsala agentura AP.



Pro fanoušky tenisového sexy symbolu je nová role Kurnikovové dosti neočekávaná. "Lidé jsou často šokováni," přikývla sedmadvacetiletá Kurnikovová při prezentaci projektu v americké Atlantě. "Tahle proměna byla postupná, ale chtěla jsem to tak," doplnila.

Ruska už pět let spolupracuje s organizací nazvanou Boys and Girls Club of America, která dětem pomáhá naplnit jejich schopnosti. Dlouho ale zůstávala v pozadí, aby se o ní příliš nevědělo.

"Nejdříve jsem potřebovala zjistit, jak vše funguje. Lidé poznají, jestli to myslíte opravdově, a proto mi těch pár let pomohlo. Teď vím, o čem mluvím, a jsem upřímná," konstatovala Kurnikovová.

Za své tenisové éry a i dlouho poté Kurnikovová spíše poutala pozornost svou postavou a různými výstřelky. Na tenisové scéně nevyhrála jediný turnaj ve dvouhře, ale spolu s Martinou Hingisovou se dvakrát radovala z grandslamového titulu ve čtyřhře.

Ve své současné roli prý musí vždy na začátku bojovat s faktem, že si publikum myslí, že tuhle blondýnku zná z fotek na pláži. "Když pak spustím, tak cítím, jak se mnou lidé souhlasí a přikyvují, když se bavíme o dětech. Uspokojí mě, když vidím tuhle změnu," řekla.

Anna Kurnikovová dohlíží na zdravý pohyb dětí v Americe. Anna Kurnikovová dohlíží na zdravý pohyb dětí v Americe.Foto ČTK/AP


Mimo jiné natočila také DVD, ve kterém děti a mládež nabádá k větší fyzické aktivitě. "Zvednout je jednoduše z gauče a zapojit je do cvičení a zdravějšího životního stylu," doplnila Kurnikovová.

Sama kdysi začala s tenisem v pěti letech a od osmi hrála juniorské turnaje. O rok později už se přestěhovala s rodinou na Floridu, kde se začala zdokonalovat ve slavné akademii Nicka Bollettieriho.

"Měla jsem skvělé dětství," vzpomínala dcera bývalé atletky a zápasníka. "Nebylo to lehké být pořád mimo domov a neumět cizí jazyk. Když jsem pak začala hrát profesionálně (ve 14 letech), tak to bylo 11 měsíců v roce na cestách po turnajích. Bylo to velice, velice těžké, ale neměnila bych. Utvářelo to můj život," řekla.

Na okruhu WTA hrála naposledy před šesti lety. Tenisovou raketu vezme do ruky, když se účastní americké soutěže World Team Tennis, kde hrají třeba hvězdy Andre Agassi či Martina Navrátilová.

Modelingu ovšem úplně nezanechala. Občas se ještě focení účastní. "Nějaký příjem mít musíte," usmála se Kurnikovová, která si tenisem vydělala přes 3,5 milionu dolarů, ale díky sponzorským smlouvám a dalším aktivitám byly její příjmy mnohonásobně vyšší.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud