13. července 2009 • 16:15

Nicole Vaidišová: byla hvězdou, je z ní troska

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO, FOTOGALERIE - Je 14. května roku 2007 a čerstvě vydaný žebříček posílá českým fanouškům fantastickou zprávu. Rodačka z německého Norimberka Nicole Vaidišová se vyhřívá na vynikajícím sedmém místě na světě.

 



A teď se přenesme do současnosti. Po dalším z řady mizerných výkonů, tentokrát na letošním Wimbledonu, kde prohrála již v prvním kole s neznámou čtyřiatřicetiletou Riosovou, se propadla kdysi velká hvězda nejen českého tenisu až na 141. pozici světa!

"Jednou budu světovou jedničkou," oznámila před dvěma lety tehdy osmnáctiletá slečna. A jen málokdo pochyboval, že by se ji to nemělo podařit. Své soupeřky ničila agresivní a sebevědomou hrou plnou chuti a elánu. A dnes?

Hráčky, které se dovědí, že jejich soupeřkou bude pohledná Češka, si mohou spokojeně mnout ruce. Nicole Vadišová pro ně totiž neznamená vážné nebezpečí. Myslíte si, že přeháníme?

Zklamaná Nicole Vaidišová na olympijském turnaji v PekinguFoto Michal Beránek



Posuďte sami: Z devatenácti turnajů, kterých se od loňského Wimbledonu zúčastnila, se v devíti případech pakovala v prvním kole, osmkrát ve druhém a jen ve dvou případech zdolala na turnaji aspoň dvě soupeřky.

Sečteno a podtrženo. Skóre Nicole za stejné období je 11 vítězství oproti devatenácti porážkám. A říkají vám něco jména Bremondové, Santangelové, Loitové, Craybasové, Shvedové, Pascualové, Southové či Riosové? Pokud ne, není se čemu divit. Všechny jmenované tenistky byly v době, kdy Vaidišovou porazily, v druhé stovce světového žebříčku.

Naposledy se tenisový svět o existenci Nicole Vaidišové dověděl při loňském Wimbledonu, kdy si česká tenistka proklestila cestu až do čtvrtfinále. Od té doby však může pozornost fanoušků zaujmout spíše svými nespornými půvaby než tenisovým uměním.

Sympatická blondýnka má bezesporu potenciál světové hráčky. Jisté však je jedno. Tenis již pro Nicole Vaidišovou není na prvním místě. Německé rodačce navíc jistě nepomohl ani rozchod s Alešem Kodatem.

I když se pod jeho trenérská křídla později vrátila, na její hru to prakticky vliv nemělo. Nicole je na dobré cestě zpět na vrchol," řekl před časem nevlastní otec Vadišové. Zatím však toto prohlášení budí přinejmenším rozpaky.

ArchívFoto TASR


"Nejsem filozof, jen pinkám tenis," odpověděla po prohraném zápase v prvním kole letošního Wimbledonu trápící se Češka na otázku, co stojí za jejím obrovským propadem.

"Začínáme s Alešem znovu, chci se dostat tam, kde už jsem jednou byla," říká Vaidišová. Její slova však již zdaleka tak sebevědomě nezní. Česká hráčka momentálně mnohem více připomíná nablýskané Ferrari, pod jehož kapotou se skrývá motor z trabanta.

Že již není pro sympatickou blondýnku tenis na prvním místě, ji nelze rozhodně vyčítat. Pro český tenis by však konec kdysi elitní hráčky byl obrovskou ztrátou. Je otázkou, zda znovu najde chuť do tréninkového drilu, či se smíří se skutečnosti, že tenis již nebude hrát v jejím životě takovou roli.

Krásu a půvab česká tenistka rozhodně neztratila.



Nicole Vaidišová
Nicole Vaidišová

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud